Helligkilde klar til Challenge Tour: - Det bedste spil kommer tilfældigt | Golf.dk
Med en 15. plads på Gotland holder Marcus Helligkilde fast i andenpladsen på Nordic League.

Foto: Brian Rasmussen

Helligkilde klar til Challenge Tour: - Det bedste spil kommer tilfældigt

06/03 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

For to år siden skulle vi indspille en kort præsentationsvideo med den 20-årige landholdsspiller Marcus Helligkilde. Blandt spørgsmålene var; “hvad er det dårligste golfslag, du har slået”.

- Jeg slår ikke nogen dårlige golfslag, lød det kækt og næsten udtryksløst fra den unge Helligkilde.

Han havde grund til at være fuld af selvtillid. Året inden havde han blandt andet gået en runde i 59 slag på Asserbo Golf Club.

To år senere er han blevet professionel. Jeg spørger ham ikke, om han har slået nogen dårlige golfslag siden. Det har han nok, tænker jeg.

Men hans karriere har den kurve, den skal have.

I hans første år som professionel blev han nummer fem på Nordic League, og derfor kan han nu kalde sig challengetour-spiller.

- Et ok år for mig i år vil være, at jeg får et bedre challengetour-kort til 2020. Et godt år vil være, at jeg kommer i top-15 og kan spille på europatouren til næste år, siger han til Golf.dk.

Han er i denne uge tilbage i landsholdsvarmen - sådan da.

Som en del af Dansk Golf Unions pro-team deltager han i landsholdets træningslejr. Landsholdstruppen er i Abu Dhabi i denne uge, lige som den var i januar.

Marcus Helligkilde nyder samværet og sparringen på landsholdet. Men han nyder ikke, at dette års Challenge Tour først begynder i slutningen af april, hvorfor han ikke har andet at give sig til end at træne, træne og træne den næste halvanden måned.

Vi sidder og sludrer på et stykke bart kantsten mellem parkerede buggies, og det er en afdæmpet og afbalanceret spiller, der fortæller, hvad hans første år som professionel har lært ham.

- Det vigtigste, jeg har lært er, at det er fuldstændig ligegyldigt, om jeg er i topform eller ej. Sandsynligheden for, at jeg spiller godt er nærmest lige stor. Godt spil kommer så tilfældigt, siger han med overbevisning i stemmen.

Han mener selv, at det perfekte eksempel er, da han spillede first stage-tourskole i Østrig sidste år.

- Jeg ramte den rigtig godt, men jeg missede alligevel cuttet med tre slag. Så skulle jeg direkte videre til Ekerum på Swedish Golf Tour. Jeg fløj hjem og kørte fire-fem timer til Sverige. Jeg kunne slet ikke mærke køllerne mere. Min krop var helt væk, og jeg havde ingen forventninger. Men så gik jeg ud og skød ni under par under svære forhold, fortæller han.

Den åbningsrunde var med til katapultere Marcus Helligkilde til en sejr ved Ekerum Öland Masters, et resultat som selvsagt var afgørende for, at han senere sluttede som nummer fem på Nordic League og dermed nappede den sidste automatiske plads på challengetouren.

I sensommeren 2018 havde han fire turneringer i træk, hvor han ikke sluttede dårligere end en 6. plads. Alene i kraft af sit gode spil på Nordic League har han spillet sig op som nummer 769 i verden.

Nu venter et nyt år med nye udfordringer, og Helligkilde prøver at holde det lange lys tændt.

- Jeg har ikke nogen tidshorisont. Jeg spiller så længe, der er ressourcer til det, og jeg kan være selvfinansierende. Min far er ved at bakke fuldstændig ud, og det er jo også fair nok. Han giver mig mad og logi, men før har han også betalt mange regninger for mig. Det gør han ikke mere, nu har jeg bare bil til rådighed, og det er jo også en stor hjælp, siger Helligkilde og giver dermed et godt indblik i de prioriteringer en professionel golfspiller må gøre, når han ikke lige tjener de store checks på europatouren.

Endnu. For der er ingen tvivl om, at Marcus Helligkilde fra Smørum Golfklub har blikket rettet mod europatouren.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,240,085
 • Unique Visitor:145,644
 • Registered Users:162,246
 • Unregistered Users:31,160
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,828
 • Unpublished Nodes:301
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.70.175
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,257
  • This week:70,601
  • This month:288,273
  • This year:2,240,518

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk