Helligkilde bedst blandt alle danskerne i Himmerland | Golf.dk
Marcus Helligkilde har aktuelt challengetour-status. Bliver han ved med at spille, som han gjorde i denne uge, er europatouren ikke langt væk.

Foto: Jens Morten

Helligkilde bedst blandt alle danskerne i Himmerland

26/06 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

- Spil godt, Hellig!

Sådan lød det fra makkeren Rasmus Højgaard, sekundet før de to slog ud på Himmerlands New Course fredag klokken 13.20.

Og Helligkilde kvitterede ved at spille godt. Ikke prangende, men rigeligt godt. 

Lidt mere end tre timer senere havde Marcus Helligkilde holet det birdieputt, der sikrede ham en to slags sejr ved Jyske Bank PGA Championship. Hans endelige score for turneringen var 17 under par.

Dermed kan 23-årige Marcus Helligkilde bryste sig af at have sat sine kolleger til vægs, mange af dem markant mere rutineret end spilleren fra Smørum Golfklub.

Niklas Nørgaard Møller fik 2. pladsen alene, mens Jeff Winther og Rasmus Højgaard delte 3. pladsen.

- Det er det her, jeg lever for hver eneste dag. Det er det her, jeg står op for, lød det fra en glad Marcus Helligkilde lige efter runden.

Helligkilde havde ganske vist to putts for at vinde på sidste hul, men opløbet var tættere end som så.

Han og Niklas Nørgaard Møller var helt lige, da Møller lavede birdie på 16., og Helligkilde samtidig lavede bogey på 15. hul.

Imidlertid spændte Niklas Nørgaard Møller ben for sig selv, da han skulle forsvare sin position på det vanvittigt svære 18. hul. Han slog sit teeslag langt i venstre, præcis som han gjorde i onsdags, da han var 9 under par for runden, da han kom til sidste hul. 

Begge gange ryddede Møller respektabelt op efter sig selv med bogeys, men i dag betød det altså, at Helligkilde kunne nøjes med en par for at vinde.

Det vidste Helligkilde ikke selv, da han nåede frem til 18. green, og han producerede en birdie og kunne skrive under på en runde i 70 slag (-3).

Han gik sine første runder i 67 og 65 slag. Helligkilde var langt fra den eneste, der scorede lavere onsdag og torsdag. 

New Course i Himmerland spillede på grund af blæsten - og givetvis også på grund af nogle yderlige pindplaceringer - noget vanskeligere på finalerunden.

Bedste score på dagen var 69 slag (-4), og Thorbjørn Olesen var blandt dem, der lavede 69’ere. Den femdobbelte vinder på europatouren endte på en delt 7. plads i 8 under par for turneringen. Olesen er muligvis langt fra sin topform, men han har altså ikke glemt at spille golf.

Nanna Koerstz Madsen tabte et slag til banen med en 74’er, men hun kan stadig glæde sig over en delt 12. plads, der positionerer hende som den bedste af feltets tre damespillere.

Marcus Helligkilde har tidligere vundet Ekerum Öland Masters (2018) og Lumine Hills Open (2020) på Nordic League. Denne uges sejr kommer ikke til at tælle i officielle historieopgørelser, men han betegnede den efter runden alligevel som sin største sejr i karrieren. 

 

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer