Heldige Hend vinder i Malaysia efter dramatisk afslutning | Golf.dk
45-årige Scott Hend vandt søndag morgen sin første turnering siden 2016.

Foto: Andrew Redington/Getty Images

Heldige Hend vinder i Malaysia efter dramatisk afslutning

24/03 - 2019 | Kasper Ørkild

45-årige Scott Hend vandt søndag morgen sin tredje European Tour-titel, da han slog Nacho Elvira i et omspil ved Maybank Championship i Malaysia.

Dermed måtte spanieren se sin første turneringssejr på højeste plan blive grebet for øjnene af ham.

Det omspil kom ovenpå en dramatisk afslutning, da førerbolden med Scott Hend, Nacho Elvira og David Lipsky måtte vente halvanden time på at færdiggøre runden. Tordenvejr afbrød nemlig spillet, da de førende spillere stod midt på 18. hul.

Et tordenbrag forstyrrede Elvira midt i sit tilbagesving på vej ind mod green.

Efter pausen kom den 32-årige spanier kølig ud til sin bold, der med stor sandsynlig skulle i for at tvinge turneringen i omspil. Her satte han det ni meter lange putt helt perfekt og sænkede det, hvorefter Scott Hend måtte bruge to putts.

I omspillet slog australieren et skævt drive. Det ramte dog bunden af et træ i semiroughen og hoppede dermed ind på fairway. Elvira drivede derimod i fairwaybunkeren.

Det betød, at den spanske titeludfordrer måtte spille kort på par 5-hullet, mens Scott Hend slog efter green i to. Her gik han efter en aggressiv linje, som gav pote. Australieren ramte nemlig igen træerne, hvorefter bolden lagde sig i greenbunkeren tættest på pinden.

Nacho Elvira formåede ikke at komme ind og i med 90 meter til greenen. Til gengæld sandsavede Scott Hend fra en god position og tog dermed sejren.

- Det hjælper på at komme med i de store turneringer og måske spille med i nogle majors, hvis jeg bliver ved. Det hjælper på min placering på verdensranglisten, som er faldet meget på det seneste, siger 45-årige Scott Hend til European Tour.

Både Søren Kjeldsen og Thomas Bjørn missede cuttet i Malaysia.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer