Hansens formkurve peger fortsat opad | Golf.dk
Joachim B. Hansen er i top-10 i kæmpeturneringen Italian Open.

Foto: Getty Images

Hansens formkurve peger fortsat opad

10/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For få uger siden var både Søren Kjeldsen og Joachim B. Hansen i fare for at miste deres plads på europatouren. For Kjeldsen var det en 41. plads på Wentworth, som rakte til en sæson mere i den europæiske elite, og med sidste uges fjerdeplads i Madrid fik sidste års vinder af challengetouren garanteret, at han ikke returnerer til udviklingstouren i 2020.

Det primære mål er nået, og derfor kan de to nu sætte sig nye. Italian Open er sæsonens tredjesidste regulære turnering og derfra er det kun toppen af europatouren, som kvalificerer sig til de lukrative turneringer i Tyrkiet, Sydafrika og Dubai. 

Hansen (89 på Race to Dubai) og Kjeldsen (93) er som landet ligger ikke inde i Turkish Airlines Open, men der er ikke langt til kvalifikation, når penge og point er så store som i ugens Italian Open.

Thorbjørn Olesen har ikke mulighed for at forsvare titlen på grund af den igangværende retssag, men det kan måske alligevel blive dansk triumf i støvlelandet for andet år i træk.

Olesens to landsmænd er i hvert fald godt placeret efter første runde på Olgiata Golf Club i Rom. Hansen lagde ud med syv birdies og tre bogeys for en runde i 67 slag og en delt ottendeplads i -4. Kjeldsen er kun et slag længere tilbage på 11. pladsen.

Der er nogle slag til toppen af stillingen, for finske Tapio Pulkkanen havde fundet storspillet frem til første runde. Syv birdies og 11 pars bragte 29-årige Pulkkanen til tops, et slag foran Rory Sabatini, den tidligere sydafrikaner, der nu sejler under slovakisk flag og derfor er et potentielt emne til Ryder Cup.

Der er et stækt felt til start i Rolex Series-turneringen, blandt andre verdens nummer fem, Justin Rose. Englænderen startede sløvt og var blot i par halvvejs gennem runden, men han viste sin klasse med fem birdies i løbet at de sidste otte huller, som gav et spring frem til en delt tredjeplads i -5.

Efter første runde er par grænsen for at komme med i pengene, og det er hvor man finder Jeff Winther, som også fik del i fjerdepladsen søndag i Spanien. En par blev fulgt op med to bogeys, derpå to birdies, og resten af runden spillede han lige op med banen.

Thomas Bjørn har misset cuttet i sine seneste fem turneringer, og det trækker op til et sjette i den kedelige række. Torsdag lavede han ikke en eneste birdie på en runde, der løb op i 75 slag, +4. Det svarer til en delt 113. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer