Hansen med i topstriden | Golf.dk
Anders Hansens gik ligesom Jeff WInther banens fire par fem huller i -4 torsdag.

Foto: Getty Images

Hansen med i topstriden

30/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Som nummer 640 er Anders Hansen ikke blandt favoritterne i AfrAsia Bank Mauritius Open ifølge verdensranglisten, OWGR. Verdensranglisten er dog ikke den perfekte målestok for aktuel form, idet point optjent tæller to hele kalenderår (omend værdien langsomt reduceres).

Det system går ud over Hansen, som kun har spillet sporadisk over de seneste 24 måneder. De seneste par resultater viser, at det vil være svært at finde 639 bedre golfspillere på denne klode. En sjetteplads i Andalucía Masters blev fulgt op med en delt andenplads på Q-School.

Det resultat gav adgang ugens turnering på Heritage Golf Club, og den 47-årige dansker er fortsat i samme imponerende spor i troperne øst for Madagaskar. Efter torsdagens 18 huller havde Hansen blot brugt 67 slag, og det svarede til en delt syvendeplads. Der finder man også feltets klart største navn Louis Oosthuizen. Fra scoren i -4 er der kun ét slag op til andenpladsen, men der er et godt stykke vej op til den førende.

Tdligere på ugen udtog Arjun Atwal de 12 mand, der skal op imod Thomas Bjørns tropper i EurAsia Cup i januar, men måske har torsdagens runde skabt tvivl om, hvorvidt valget nu også er faldet på de rigtige folk. Den 44-årige inder, en god ven af Tiger Woods, satte nemlig ny banerekord i -9.

- Jeg er tilfreds og chokeret. Min vej hertil var lang. Jeg kom via Dubai, og det tog mig 16 timer at komme hertil. Jeg var træt og forventede ikke noget som helst. Nogle gange, når man ingen forventninger har, får man en masse ud af sit spil, sagde den førende til europatouren.

Atwal var fire slag bedre end de næstbedte og ni slag bedre end Jeff Winther. Danskeren indkasserede en doublebogey på allerførste hul og færdiggjorde sin forni med en ny double. Allegevel kom han rundt i par takket være to eagles på de sidste ni huller. 

Par rækker til en delt 64. plads lige inden for cutgrænsen.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer