Hansen henter karrierens bedste placering | Golf.dk
For tre uger siden var Joachim B. Hansen i fare for at miste sit europatourkort. Nu er han fremme på 56. pladsen på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Hansen henter karrierens bedste placering

20/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Syv år er der gået, siden Joachim B. Hansen første gang sikrede sig kort til europatouren. To gange er han blevet degraderet fra højeste niveau, og ligeså mange gange har han kæmpet sig tilbage. Første sejr må vente lidt endnu, men i sin turnering nummer 125 på europatouren opnåede han sin bedste placering. 

Afslutningen på Le Golf National er drabelig, og det fik alle de tre førende ved Amundi Open de France at føle i afgørelsens time. 

Hansen startede dagen på femtepladsen, og han spillede dagens første 12 huller to slag under par. Derpå skiftede han gear og klatrede frem på en delt andenplads med tre birdies i træk. Den sidste af dem kom ved et langt putt på 15. hul, og der var mere drama i vente på samme hul få minutter senere.

George Coetzee lå lige med Hansen, men da han slog to bolde i vandet på 15. og indkasserede en triplebogey, faldt han tilbage. Nicolas Colsaerts havde spillet sig i front ved at chippe i for eagle på 14. hul. På 15. hul var han heldig med at holde sig tør i drivet, men bolden fandt vandet i andetslaget: Doublebogey, og så var Hansen alene i front.

Det holdt ikke længe. Efter en par på 16. hul var det danskerens tur til at tabe slag. Drivet på det lange 17. hul endte et par meter højre om fairway. 29-årige Hansen forsøgte at gardere sig mod en doublebogey – og endte med at lave en.

Han tog et jern, der garanteret ikke ville blive for langt, selv hvis bolden kom hårdt ud af roughen. Den endte kort af green, og derfra forsøgte Hansen sig uden held med putteren. Bolden fik for meget fart på og trillede af green igen, og så stod der kort efter seks på scorekortet. Det bragte Colsaerts tilbage i front med et slag. 

Hansen flirtede med vandet i sit drive på 18. hul, men han fik par på banens sværeste hul, og så var der kun tilbage at vente og se, om Colsaerts kunne opnå samme score på hullet og vinde titlen.

Belgieren, som var uden sejr på europatouren siden 2012, slog en stensikker 3-wood i fairway, var ligeså sikker i sit andetslag mod green og to-puttede for sejren i -12.

Det er tredje gang Colsaerts løfter et trofæ på europatouren, og for den modtager han 266.660 euro. Colsaerts, som tilbage i 2012 ene mand fældede Tiger Woods og Steve Stricker med otte birdies og en eagle under four-balls ved Ryder Cup på Medinah, har haft en skidt sæson og kom til Paris som nummer 114 på Race to Dubai, i fare for at miste sit kort.

Derfor var det naturligt, at Colsaerts havde svært ved at holde følelserne tilbage efter sejren.

- Det er meget særligt. French Open er meget speciel for mig, for jeg er fransktalende, og jeg er kommet her i jeg ved ikke, hvor mange år. Det har været en lang rejse, og så mange mennesker har støttet mig gennem årene. Det er derfor, jeg er så følelsesladet. Jeg har været gennem op- og nedture i så mange år. Det er meget, meget særligt, som man kan se, sagde Colsaerts til Sky sports, mens han forsøgte at holde tårerne tilbage.

- Vi ved, at de sidste fire huller er meget dramatiske, og det beviste jeg ved at slå i vandet på 15. Jeg ved ikke, hvad der skete med JB på 17. Det var lidt af en overraskelse, da jeg kom op på green. Jeg troede, at jeg stadig ville være et slag bagud. Men at slutte af sådan her på et af tourens sværeste huller, det er meget tilfredsstillende, sagde vinderen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer