Halvdelen kan vinde i Skotland | Golf.dk
Scottish Open er ligeså åben som det stykke land, der bliver spillet på.

Foto: Getty Images

Halvdelen kan vinde i Skotland

14/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Når man taler om linksgolf taler man per automatik også om vejret. Det er omskifteligt i den del af verden, og det betyder, at banen totalt kan ændre karakter og sværhedsgrad på kort tid. Det betyder, også, at et angreb fra langt tilbage i stillingen er plausibelt, og det er en af grundende til, at Aberdeen Standard Investments Scottish Open er vidt åben inden de afgørende 18 huller.

En anden er, at leaderboardet i forvejen er tætpakket. 

På tredjedagen, hvor vinden kom fra den modsatte retning i forhold til de første 36 huller, skilte Jens Dantorp sig ud fra mængden med en birdie på sidste hul for at spille sig til -13. Når han fra sin position øverst i stillingen skuer ud over forfølgerne, kan han få øje på halvdelen af finalefeltet inden for fem slag.

Andenpladsen i -12 deles af seks spillere. Blandt dem finder man sidste uges nummer to, Ryan Fox, Matthew Fitzpatrick og den tidligere vinder, Rickie Fowler. Gullane Golf Club er knastør og får fairways til at trille som greens. Det var evident på 10. hul, hvor Fowler slog et drive på 458 yards. Det gør dog ikke nødvendigvis banen nemmere. I hvert fald missede amerikanere green med en halv wedge.

Fox er ikke blevet slået ud af skuffelsen over nederlaget i omspil i Irish Open søndag. Ligesom Scott Hend startede han dagen otte slag fra førstepladsen men dagens bedste runder i 63 slag nåede de til andenpladsen.

Fox' overmand fra omspillet, Russell Knox, kan komme til at drille igen. Sammen med Tyrrell Hatton og Aaron Rai runder han top-10 af i -11.

10 under par er en total, Justin Rose, Eddie Pepperell og Thomas Pieters blandt andre går ind til finalerunden i. Der finder man også en sjælden gæst nær toppen af et leaderboard i form af Trevor Immelman, den tidligere vinder af The Masters.

Ian Poulter er blandt spillerne på 27. pladsen i -8, og med fem slag til toppen vil den rutinerede englænder ikke føle, sejren er uden for rækkevidde. Måske har Patrick Reed, Lee Westwood og Danny Willett endda også en chance fra deres 34. plads i -7.

De indleder finalen mere end tre timer før førerbolden med Dantorp og Fox, som slår ud fra første tee klokken 16.45 dansk tid.

Søren Kjeldsen skal nok ikke gøre sig nogen forhåbninger om at vinde. En skuffende lørdag i +4 sendte ham ned til 62. pladsen i -3.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer