Haastrup henter sæsonens største præmie | Golf.dk
Mark Haastrup tog et skridt i retning mod top-45 på Road to Ras Al Khaimah med ugens syvendeplads i Nordirland.

Foto: Getty Images

Haastrup henter sæsonens største præmie

19/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Torsdag, fredag og lørdag brugte Mark Haastrup 66 slag på Galgorm Castle Golf Club. En fjerde runde i -5 ville have rakt til sejren i Galgorm Resort & Spa Northern Ireland Open efter en kaotisk afslutning.

Skotten Scott Henry lå til at vinde en sikker sejr, selv efter landsmanden Calum Hill producerede fire birdies i løbet af de sidste fem huller for at nå til -19 samlet. Med tre huller igen var Henry seks under par for dagen, bogeyfri og -22 total, men hvad der lignede karrierens anden titel på challengetouren forvandledes hurtigt til et kæmpe kollaps.

Doublebogey på hul 16 blev efterfulgt af bogey-bogey, og i stedet for at løfte troføet måtte Henry nøjes med at dele andenpladsen med Stuart Manley i -18.

Haastrup startede dagen et slag fra førstepladsen, men danskeren var aldrig en faktor i løbet af de 18 afgørende huller. Han var to over par efter seks huller, kom tilbage til par efter 15 og endte med en score i par 71.

Det gav en total i -15, en delt syvendeplads og sæsonens største check på 5.400 euro. Det er det tredje top-10 resultat til Haastrup i 2018, og den præstation rykker ham fra nummer 58 til 54 på Road to Ras Al Khaimah.

Victor Østerby sikrede sig også sæsonens klart bedste resultat. Inden denne uge havde han kun klaret et enkelt cut, men med birdies på de to afsluttende huller kom han rundt i 66 slag og sluttede -12 på 13. pladsen.

Jeppe Huldahl kunne også nøjes med 66 slag, og det resulterede i en delt 22. plads i -9.

Niklas Nørgaard Møller blev nummre 57 i -1.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer