Haastrup hænger i | Golf.dk
Mark Haastrup i aktion i lørdagens tredje runde i Turkish Airlines Open - som han søndag har gode chancer for at vinde.

Foto: Getty Images

Haastrup hænger i

27/04 - 2019 | Henrik Søe

Mark Haastrup kom til Tyrkiet uden de store forventninger. Efter en lang vinter uden turneringer følte han sig rusten og målsætningen var i første omgang blot at få fire runder under bæltet i Turkish Airlines Challenge.

Det fik han uden problemer efter fredagens superrunde i 61 slag, og lørdag gik han ud på tredje runde af challengetourens premiere som den førende spiller.

Efter en grim start med dobbeltbogey på første hul fik Haastrup sikkert arbejdet sig tilbage under par, og efter 12 huller var danskeren via seks birdies igen i spidsen. Men bogeys koster dyrt i denne uge, og da Haastrup løb ind i en på par 5-hullet 14. måtte han se sig overhalet indenom af polske Adrian Meronk. Danskeren fik dog rettet op på skaden med en birdie på 17. og kom i klubhuset med en 68’er (-4).

Det efterlader Mark Haastrup i -20 for turneringen - et enkelt slag efter Meronk, som han også får selskab af i søndagens førerbold. Et godt udgangspunkt for Haastrup til at jagte karrierens anden sejr på challengetouren. Den første kom tilbage i 2008.

Som stillingen i toppen antyder, skal der skydes meget lavt for at vinde i denne uge, og det kræver op til flere runder i den lave ende af 60’erne for at blande sig i toppen.

Nicolai Højgaard tog dog et godt hop fremad i stillingen efter en bogeyfri lørdagsrunde i 65 slag (-7), hvilket placerer ham som nummer 19 inden søndagens finale. Martin Leth Simonsen og Marcus Helligkilde er begge på 25. pladsen efter runder i henholdsvis 65 og 67 slag.

At banen i Samsun hører til blandt de mere overkommelige på årets challengetour-kalender understreges af, at kun to spillere registrerede scores over par i lørdagens runde. Men der skal stadig spilles god golf, og alt i alt kan de fire danskere se tilbage på en scoringsmæssig god lørdag, hvor de samlet set var 23 slag under par.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer