Højt humør i den danske lejr før semifinalebrag | Golf.dk
Sammenholdet var stærkt på det danske herrelandshold, som fik bronze hængt om halsen ved EM.

Foto: Torben Nyehuus

Højt humør i den danske lejr før semifinalebrag

13/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Banepersonalet måtte have rullerne frem for at fjerne vand på greens til onsdagens singles ved EM på Faldo Course i Berlin. Danmarks modstandere i kvartfinalen kæmpede flot men endte også med at blive rullet over.

Det så allerede lyst ud efter formiddagens foursomes, hvor danskerne vandt to sikre point mod Skotland. Senere på dagen var der mere spræl i de direkte konkurrenter, fortalte holdkaptajn Torben Nyehuus til Golf.dk.

- Singlerne blev startet i massivt regnvejr, men der blev virkelig spillet fin golf, så Skotland pressede os fra start. Men drengene stod fint imod presset og efter ni huller var vi nede i en match, lige i to matcher og oppe i to matcher.

- Nicolai Højgaard og Morten Toft kom fint fra start på bagni, så de to matcher var hurtigt 3-4 oppe, og det var lige hvad vi skulle bruge for at komme i semifinalen, sagde han.

Opgøret endte 4,5-2,5, og dermed blev det til revanche for finalenederlaget i 2015. I semifinalen venter England, og der håber holdet på at have den skadede Rasmus Højgaard tilbage i startopstillingen.

- Rasmus fik behandlet hånden i morges, men det var desværre ikke blevet så godt, at han kunne spille single. Vi har fået hjælp af den tyske fysioterapeut, og i aften har vi prøvet med is, så vi håber, at det forsvinder lige så pludseligt, som det kom. Vi har en aftale om at prøve den tyske fys i morgen tidlig, hvis det er nødvendigt.

- Vi har sat samme hold til i morgen, som vi gjorde i dag, så vi håber på, at Rasmus er klar. Ellers har vi Hillersborg med fra start, så han varmer op sammen med resten, og så ser vi, om Rasmus kan spille, sagde Nyehuus.

Holdkaptajnen kunne i øvrigt berette om højt humør blandt de seks spillere, som uanset hvad der sker fredag kommer til at spille om medaljer. 

- Der er en rigtig fed stemning, alle bakker op om hinanden og hjælper alt hvad de kan, når de selv er færdige eller hvis de ikke spiller.

- Der er plads til masser af fis og ballade ved siden af den seriøse del, og det er de rigtig dygtige til at skelne imellem. Så en rigtig dejlig gruppe af drenge, der gør ugen til en super oplevelse, sagde han.

Humøret vil uden tvivl stige et par grader ekstra, hvis det skulle ende med guld lørdag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer