Højgaard slutter som bedste dansker på Lumine | Golf.dk
Nicolai Højgaards bedste placering på challengetouren er en 13. plads. Han er nummer fem i Frankrig efter torsdagens spil.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Højgaard slutter som bedste dansker på Lumine

26/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Top-5 på Nordic League ved sæsonens afslutning rykker op på challengtouren, og hvis Nicolai Højgaard spiller fuldt program, er der al mulig grund til at tro, han er med i kampen om de pladser til det sidste.

Tirsdag gik han finalerunden ved Lumine Hills Open I 69 slag, og med en samlet score I -5 sluttede han på en delt 10. plads. Det er Højgaards anden top-10 placering ud af tre mulige som professionel. I debuten under ECCO Tourens Winter Series blev han nummer fire.

Samlet er den 17-årige fra Gyttegaard nummer 10 på Nordic League.

Højgaard sluttede ni slag efter vinderen Emilio Cuartero. Spanieren havde hjemmebanefordel på Lumine Golf Club, og den gjorde han god brug af. Runder i 68, 65 og 68 gav en total i -14 og en sejr på tre slag ned til Fredrik Niléhn og Linus Väisänen på andenpladsen.

Nicolai Højgaard var eneste dansker i top-10, men andre kan gå ind til den anden turnering i den svenske Winter Series med et positivt resultat.

Både Nicolai Kristensen og Niklas Nørgaard Møller stormede op gennem feltet med finalerunder i -5. De startede dagen 40. pladsen og sluttede side om side som nummer 12 i -4. Herefter er de henholdsvis nummer 17 og 18 på Nordic League.

Peter Launer Bæk blev nummer 19 i -3, Oliver Hundebøll Jørgensen blev nummer 22, mens Frederik Dreier og Christian Dahl delte 27. pladsen.

12 danskere klarede cuttet. Den sidste spanske afdeling af Nordic League spilles fra fredag til søndag.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer