Højgaard overnatter på andenpladsen | Golf.dk
Nicolai Højgaards runde i 67 slag rækker til en andenplads i KLM Open efter førstedagen

Foto: ECCO Tour

Højgaard overnatter på andenpladsen

12/09 - 2019 | Henrik Søe

18-årige Nicolai Højgaard fik en fantomstart i sin syvende optræden på europatouren - og indtager efter en runde i 67 slag (-5) den delte andenplads i en tætpakket topstrid i KLM Open, hvor kun tre slag skiller de 25 bedste. 

Lige udenfor top 25 ligger Søren Kjeldsen, som formentlig vil ærgre sig over sin afslutning på torsdagens runde. Efter at have været fire under par med fem huller igen, sneg der sig nogle bogeys ind på kortet til sidst. Men Kjeldsen er dog stadig godt med på en 26. plads i -2 og blot fire slag fra englænderen Callum Shinkwin, der overnatter alene på førstepladsen i -6. Shinkwin har med sin aktuelle placering som nummer 126 på Race to Dubai også brug for en pæn pose ranglistepoint i denne uge, hvis han skal bevare sig kort. 

Jeff Winther sikrede sig i en ny sæson på europatouren i sidste uge, og han har stadig mulighed for at avancere på Race to Dubai i denne uge. Ihvertfald holder han sig på den rigtige side af cutgrænsen i Holland efter en åbningsrunde i 71 (-1). Det rækker til en 47. plads. 

Lasse Jensen kom rundt på The International  i par, og det placerer ham som nummer 65 - lige på cutgrænsen, og side om side med amerikanske Patrick Reed, verdensranglistens nummer 17, som ikke for alvor har ramt formen på sin lille europa-turné. 

Til gengæld fik Reed en speciel oplevelse på 13. hul, hvor man i KLM Open kører konceptet “Beat the Pro”. Her skal amatørspillere forsøge at komme tættere på end proerne, og torsdag skulle den 100-årige Susan Hosang forsøge at slå Matt Wallace, Thomas Pieters og Patrick Reed. 

I denne video fra europatouren kan du se, hvordan det gik.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer