Højgaard og Poke tre slag fra toppen på challengetouren | Golf.dk
Rasmus Højgaard.

Foto: Frank Cilius

Højgaard og Poke tre slag fra toppen på challengetouren

23/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Mens bror Nicolai denne uge gæsteoptræder på europatouren, er Rasmus Højgaard i Tjekkiet for at styrke sine chancer for at få en fast plads blandt Europas bedste.

Efter en andenplads og en 21. plads sine første to turneringer er den 18-årige amatørverdensmester på 10. pladsen på challengetourens pengeliste, og det ser ikke ud til, at Rasmus Højgaard har tænkt sig at tage foden af speederen i sin første sæson som professionel.

På første runde af D+D Real Czech Masters sluttede han af med tre birdies i løbet af de sidste fire huller, og det førte til en runde i 69 slag. På Kaskáda Golf Resort rækker det til en delt 14. plads, og derfra er der kun tre slag op til Ross McGowan og Robin Roussel på førstepladsen i -5.

Højgaard deler 14. pladsen med blandt andre Benjamin Poke, som er nummer 46 på pengelisten.

Et af de hotteste navne i dansk golf lige for tiden er Mark Haastrup. Den 35-årige tidligere europatourspilller kæmpede med om sejren for mindre end en måned siden i Tyrkiet, og da challengetouren var i Tjekkiet for to uger siden, sluttede han på en delt andenplads.

Ugens besøg til den tidligere østblok kan også nå at blive frugtbart, men det kræver, der bliver ryddet op i fejlene de kommende dage. Haastrup, nummer fire på pengelisten, lavede en håndfuld birdies og var alligevel blot rundt i par. Han er på en delt 45. plads med fem slag til toppen af stillingen.

Martin Ovesen har spillet tre turneringer på challengetouren i 2019, og han har endnu ikke tjent sin første check. Han er også i fare for at rejse tomhændet fra Brno, et par hundrede kilometer nord for Wien, for en første runde i +3 placerer ham uden for top-100.

Et slag længere nede i stillingen finder man den femte danske deltager, Marcus Helligkilde.  

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer