Højgaard i kamp om sejren | Golf.dk

Højgaard i kamp om sejren

14/09 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Der er en rig historie på Birkdale, som fik royal status for 65 år siden. Arnold Palmer, Lee Trevino, Tom Watson, Laura Davies og Padraig Harrington er blandt dem, der har sejret på banen nord for Liverpool, og torsdag har Rasmus Højgaard en chance for at blive føjet til listen af vindere.

I disse dage spilles Duke of York Young Champions Trophy på Royal Birkdale, og efter to runder er talentet fra Gyttegaard med fremme i kampen om sejren. 71 slag i første runde blev fulgt op med en 74'er onsdag. I samlet +1 er Højgaard alene på tredjepladsen, og derfra er der kun tre slag op til norske Markus Braadlie på førstepladsen. Sami Valimaki fra Finland er et slag efter på andenpladsen i -1.

Højgaard var med til at vinde bronze ved junior EM for hold, og han hentede en sølvmedalje ved junior DM. Derudover har han leveret en række topresultater sæsonen igennem, og det måske største højdepunkt af dem alle var sejren i Danish International Amateur Championship. Den erfaring kan bruges, hvis det skulle blive tæt ned af opløbsstrækningen. 

Duke of York er en af meget få turneringer, hvor piger og drenge kæmper mod hinanden i samme række (fra forskellige teesteder). Indtil videre har drengene haft overtaget, men fra en delt fjerdeplads i +2 har Chloe Currie fra Canada og Chiara Tamburlini fra Schweiz stadig chancer for at løbe med sejren, når turneringen afgøres torsdag.

Danmark er også repræsenteret ved Marie-Louise Tommerup, men det bliver ikke til kamp om medaljerne på finalerunden for Smørum-spilleren, selvom hun forbedrede sig med tre slag onsdag i forhold til første runde. I +11 er hun delt nummer 28. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer