Højgaard er én af mange titeludfordrere i Oman | Golf.dk
Rasmus Højgaard er med helt fremme inden finalerunden.

Foto: Warren Little/Getty Images

Højgaard er én af mange titeludfordrere i Oman

29/02 - 2020 | Kasper Ørkild

Søndag kan Rasmus Højgaard vinde sin anden titel på European Tour trods titlen som rookie på Europas højeste plan. Han er nemlig med i et bredt førefelt på en delt førsteplads, inden Oman Open skal afgøres.

Det startede ellers hårdt i Muscat, da den 18-årige fik en bogey på sjette hul og en double på efterfølgende. Men danskeren havde ingen problemer med at finde birdies på banen ud til Den Omanske Bugt og gjorde op for sine fejl.

På de sidste huller kæmpede Rasmus Højgaard til gengæld for at holde sig ude af problemer. På næstsidste hul var han tæt på at slå i vandet, men Gyttegård-spilleren slap for forskrækkelsen og kunne chippe bolden ind til en par.

På det sceniske sidste hul af Al Mouj sendte Højgaard derefter sit drive ud i roughen. Herfra formåede han dog at sende bolden sikkert på green, hvorfra et toputt holdt ham i -2 for dagen. 

Dermed er den 18-årige europatourspiller på en delt førsteplads i -11 sammen med Sami Valimaki, Mikko Korhonen, Callum Shinkwin, Brandon Stone og Joost Luiten.

Jeff Winther gik sin tredje runde i tre slag under par og ligger dermed på en delt 16. plads inden finalerunden.

Søren Kjeldsen gik ét slag over par og faldt tilbage på en delt 44. plads. Dermed er han ét slag bedre end Nicolai Højgaard på en delt 52. plads. Benjamin Poke ligger på en delt 64. plads efter en runde i par.

Se hele stillingen her

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer