Højgaard alene på 3. pladsen inden sidste runde | Golf.dk
Nicolai Højgaard er i gang med noget der muligvis er endnu større end det verdensmesterskab han vandt sidste år.

Foto: Brian Rasmussen

Højgaard alene på 3. pladsen inden sidste runde

14/09 - 2019 | Jakob Schmidt

Det 18-årige stortalent Nicolai Højgaard brager derudaf i den hollandske KLM Open og ligger alene på 3. pladsen i samlet -13 inden den afgørende runde skal spilles søndag.

Højgaard har to slag op til den rutinerede spanier Sergio Garcia og engelske Callum Shinkwin, som begge ligger i -15. Hvis han formår at lukke hullet på de to slag og tage sejren, vil han blive den yngste danske europatourvinder nogensinde samt den tredje yngste i verden.

Uanset hvad der sker i morgen, så er Nicolai Højgaard på vej til at lave hans bedste resultat på europatouren nogensinde.

Højgaard startede runden ud med en bogey på andet hul og skulle dermed lige ryste nervøsiteten af sig inden han fandt storspillet frem. Allerede hullet efter kunne han indkassere en birdie, og resten af runden endte også bogeyfri.

Bedst var han på de sidste ni, som bød på fire birdies og fem pars, hvilket tangerede hans laveste score på europatouren i 67 slag som han lavede i fredags. Det bliver ikke nemt for den 18-årige jyde hvis han skal løfte trofæet i morgen, da det er nogle rutinerede herrer på førstepladsen.

Garcia og Shinkwin havde begge fundet de gode takter frem. Især den rutinerede spanier har haft en god turnering indtil videre, hvor det kun er blevet til én bogey i de første tre runder.

Garcias og Shinkwin gik begge banen i 66 slag og de kæmper ligeledes begge om at få deres første sejr på europatouren i år.

Jeff Winther er også med helt fremme i den hollandske turnering. Han sluttede runden af med at lave fire birdies på bagni, hvilket gjorde at han kunne kravle op på en delt 9. plads med seks slag op til Shinkwin på førstepladsen.

Jeff Winther jagter også sin første sejr på europatouren og efter sidste uges flotte 11. plads i Porsche European Open, tyder noget på, at Jeff er i storform for tiden.

Søren Kjeldsen havde en mindre god dag på kontoret og hans tredje runde i par placerede ham på delt 48. plads inden morgendagens finalerunde.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer