Hærværk mod Blokhus Golfcenter | Golf.dk
Der venter et stykke genopretningsarbejde i Blokhus.

Foto: René Schütze

Hærværk mod Blokhus Golfcenter

20/04 - 2020 | Peter Bugge

Blokhus Golfcenters flotte golfbane er ikke så flot og indbydende, som den plejer at være. Ukendte gerningsmænd har nemlig været på besøg og lavet hærværk.

Resultatet ses tydeligt på banen, hvor flere områder skæmmet af visne pletter – sandsynligvis forårsaget af ukrudtsmidlet Roundup.

- Vi opdagede det i sidste uge, og kunne simpelthen ikke forstå, hvad der var sket - vi har slet ikke brugt gødning eller sprøjtet. Men vores greenkeeper er sikker på, der er blevet brugt Roundup, fortæller ejeren af Blokhus Golfcenter, Dan Stage til Golf.dk

Præcis hvornår, udåden fandt sted, er umuligt at sige. Men ud fra virkningen af ukrudtsmidlet skyder centret på, det er sket omkring 1. april.

I løbet af sidste uge gik det op for ejeren og staben, hvor omfattende hærværket har været. Det er især greenkanter og teesteder, der er blevet udsat. Så nu venter et større repareringsarbejde. 

– Græsrødderne er døde, så vi bliver nødt til at så nyt græs på teestederne. Og så reparerer vi greenkanterne med rullegræs, fortæller Dan Stage.

Den slags er ikke billigt, men det præcise beløb kender Dan Stage ikke endnu. Det bliver et forsikringsspørgsmål, og derfor vil hærværket også blive meldt til politiet i løbet af mandagen.

 

 

User Comments:

 • Hærværk

  21/04 - 2020 | Leif Poulsen

  Den med fodsporene på græsset kan altså meget nemt lade sig gøre med round up, eller andet gift. ,! Jeg taler af erfaring. Jeg havde for år tilbage sprøjtet nogle bede med et middel jeg fik af en bondemand. Da jeg gik derfra gik jeg tværs over græsplænen. Nogle dage senere dukkede mine fodspor op på plænen, nøjagtig som i Blokhus. Så med den rigtige gift kan det meget nemt lade sig gøre at lave “giftfodspor”. Inden for mange skriver, skal det siges at det er mange år siden og giften er destrueret. Sådan noget bruges ikke mere.

 • Hærværk eller frost på banen i Blokhus

  21/04 - 2020 | Torben Frederiksen

  Kommentar til Henrik Henriksø. Der er for mig ingen tvivl om, at det er round up skader der er på banen (baseret på mere end 35 års professionel erfaring i brugen af round up). Det er klassisk, at fodspor samt spor efter en vogn er konsekvensen, når den/de der har forvoldt skaderne går gennem det sprøjtede område og videre.

 • Hærværk eller frost

  20/04 - 2020 | Henrik Henriksø

  Umiddelbart set i lyset af de fodtryk og hjulaftryk ligner det at der har været frost på banen en tidlig morgen og disse fodaftryk knækker toppen af græsstrå så græsset går ud.. Det er umiddelbart mit gæt og en hvis erfaring med græs at græsset er særligt sårbart når der er frost og rim på græsarealerne.. hvordan skulle det være muligt at lave giftaftryk på den måde.. Og roundup skal der rigtig meget til førend græsset går så hurtigt ud.. Men uanset hvad så er der en som ikke kender til hvordan man begår sig i de tider når der er rimfrost på banerne.. Så det kan være uvidenhed der giver anlæg til at det virker som hærværk og er hærværk imod de sarte græsspirer som kommer nu... Men Jeg kan tage fejl..

 • Gad vide, hvor de neandertalere har fået den idé fra

  20/04 - 2020 | Tim Holst Petersen

  Kan det være fordi en eller anden union, der i daglig tale starter med 'D' og slutter med 'U' har været ude at brokke sig i medierne over åbne golfklubber?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer