Håbet lever i Spanien | Golf.dk
Efter en runde i 67 slag lørdag har Rasmus Højgaard stadig en chance for at nå top-15 på challengetouren med en lav score søndag.

Foto: Getty Images

Håbet lever i Spanien

10/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Håbet er ikke ude for to af de tre danskere ved Challenge Tour Grand Final, men den mest realistiske vej til europatouren peger i retning af Q-School. Der var brug for topplaceringer for at spille sig i top-15 på Road to Mallorca og sikre oprykning, og inden de sidste 18 huller er Benjamin Poke bedst af de tre på en delt 16. plads.

Han skal slutte i top-3 for at gøre sig håb om forfremmelse, og efter lørdagens runde i par 71 har han fem slag op til en delt tredjeplads. Poke skal nok tangere turneringens laveste runde søndag, en 65'er, hvis europatourkortet skal sikes.

For Rasmus Højgaard er der også stadig håb. Den 18-årige spillede sig frem til 23. pladsen i +2 med en 67'er lørdag, hvilket er fire slag fra en sjetteplads, som potentielt kunne række. 

Til gengæld må Martin Leth Simonsen allerede nu indstille sig på en tur til Tarragona, hvor Final Stage af Q-School spilles i næste uge. Efter en lovende start torsdag er han faldet helt ned til 40. pladsen blandt de 45 startende. Scoren på tredje runde løb op i 77 slag.

Mens Simonsen er garanteret en plads på Final Stage uanset sit resultat på Club de Golf Alcanada, så er den videre færd for de 12 danskere på Second Stage afhængig af resultatet.

Desert Spring er vinderen af Nordic League, Niklas Nørdgaard Møller, godt på vej mod en top-20 placering, som er målet. Med en 70'er spillede han sig frem til femtepladsen i -5. 

+2 svarer til en delt 18. plads inden finalerunden. For anden dag i træk var Peter Launer Bæk over par, men hans total i -2 holder ham fremme på 14. pladsen med kurs mod Final Stage.

Alenda Golf fik man færdigspillet anden runde, som blev forsinket på grund af kraftig vind fredag. Nicolai Kristensen spillede sig ind i varmen med en 71'er. Den bragte ham tilbage til par samlet, hvilket svarer til en delt 17. plads.

Lasse Jensen brugte 73 slag på anden runde og er fire over par og på 43. pladsen. Det er et slag bedre end Mark Haastrup, som måtte skrive under på 77 slag. Med et par stærke afsluttende runder har han stadig mulighed for at nå Final Stage, men for Morten Ørum Madsen ser løbet ud til at være kørt.

Den tidligere vinder af SA Open skulle bruge 80 slag, og med en total i +13 er han nede blandt de sidste i stillingen.

Inden de afgørende 18 huller er Marcus Helligkilde bedste dansker på Las Colinas. 72 slag lørdag bragte totalen til +2, og han går ind til søndagens afgørelse på 34. pladsen med tre slag op til en delt 19. plads.

Mathias Gladbjerg spillede sig frem til 43. pladsen i +4 med en 68'er, og der finder man også Andreas Hillersborg (71). Jeppe Huldahl har trukket sig inden finalerunden.

Club de Bonmont er scores for tredje runde ikke registreret. Nicolai Tinning er bedste dansker på 38. pladsen efter 36 huller.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer