|
Gyttegaards herrer vandt Santander Divisionen og sluttede på andenpladsen ved European Men's Club Trophy

Foto: Henrik Schou

Gyttegaard og Smørum vinder Santander Divisionen

16/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Smørums damer har skrevet et nyt kapitel i klubbens allerede rige historie. Efter at have overladt danmarksmesterskabet til Hillerød i 2017 vandt Smørum søndag guldet tilbage på The Scandinavian.

I 2010 vandt klubben vest for København det første sæt guldmedaljer, og siden er bedriften blevet gentaget seks gange. Det nyeste sæt i rækken blev sikret på en måde, som ikke efterlod nogen tvivl om, hvem der er dronningerne af dansk klubgolf.

I finalen ventede Kokkedal, og efter den tidlige runde var der fortsat balance i regnskabet. Natacha Høst Husted og Louise Markvardsen hentede point til Smørum med en sejr på 4&2, men i den anden foursome var Kokkedals Mette Kryger og Molly Mikkelsen endnu mere overbevisende med en sejr på 5&4.

I eftermiddagens fire singles var der klasseforskel, og det stod hurtigt klart, hvem der skulle helt til tops i Santander Divisionen. Smørum ryddede bordet. Marie-Louise Tommerup sikrede sig sit point med en sejr på 6&5. I sidste single gjorde Nanna Koerstz Madsen endnu kortere proces efter at være vendt hjem til Danmark et par dage tidligere end planlagt. Hun spillede 12 huller og vandt 7&6.

Det blev tættere i de to øvrige singles, uden at det for alvor blev tæt. Natacha Høst Husted og Louise Markvardsen vandt begge med 2&1, og så kunne festen begynde efter en overbevisende samlet sejr på 10-2.

Hos herrerne stod finaleopgøret mellem den mest vindende klub i danmarksmesterskabets historie og en, som aldrig havde smagt sejrens sødme. Med andre ord; Aalborgs 12-dobbelte mestre og Gyttegaards uprøvede kræfter.

Uprøvede hvis man altså ser bort fra et par nykårede verdensmestre, som også har vundet et hav af andre titler i løbet af de seneste par sæsoner. Nicolai og Rasmus Højgaard kan dog ikke vinde et DM alene, og det gjorde de heller ikke. 

Der var syv vestjyder med på holdet, og alle bidrog de til sejren på 11-7. Tvillingerne Højgaard sejrede i foursome, det samme gjorde Mads Dam og Jens Christian Tvergaard, mens Ronni og Martin Kamp delte deres match.

Sådan kunne Gyttegaard gå til frokost med en føring på 5-1, og efter måltidet leverede Lars Christensen og Tvergaard også sejre til Gyttegaard i de første to singles.

Aalborg fik pyntet på resultatet, mod slutningen, men mere blev det ikke til. Rekorden for danske mesterskaber har de stadig, men i 2018 kunne det ikke blive til mere end sølv i Santander Divisionen.

Bronzen hos herrerne gik til Odense Eventyr efter en sejr på 12-6 over Furesø. Aalborgs damer sørgede for, at to sæt medaljer kom med hjem til Nordjylland, da de vandt 8-2 over Vejle. 

Resultatet hos herrerne

Resultatet hos damerne

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer