Gyldne erfaringer giver sult på mere Challenge Tour | Golf.dk

Gyldne erfaringer giver sult på mere Challenge Tour

11/10 - 2016 | Martin Rahbech

Måske lyder en 15. plads ikke som noget specielt stort. Men for 24-årige Benjamin Poke var resultatet, der blev sikret ved Terre dei Consoli Open på Challenge Touren en stor præstation. 

- Det var en rigtig cool og meget sej uge. Jeg var glad for at klare cuttet, og jeg havde en lille chance for at spille med om sejren, og jeg spillede virkelig solidt. Det var den sidste af de syv turneringer, jeg har fået adgang til via Team Made in Denmark, og det var virkelig godt, at den sidste turnering var en succes, siger Benjamin Poke til Golf.dk

Han er hjemme i Danmark nogle dage, før turen går over Øresund til Ljunghusens Golfklubb, hvor der spilles sæsonfinale på Nordea Tour. Fokus blandt de bedste er at slutte i top 5 på ranglisten og sikre sig adgang til Challenge Touren.

Den mulighed havde Benjamin Poke også muligheden for at jagte i denne sæson, men nye muligheder sendte ham i anden retning.

- Jeg havde en god snak med Flemming Astrup i foråret om mulighederne for at prøve sig af på Challenge Touren. Jeg lå godt til på Nordic League ranglisten inden sommeren. Jeg gik så glip af nogle turneringer på Nordic League, fordi jeg prøvede mig af på Challenge Touren. Det gav mig en erfaring som helt klart har gjort mig til en bedre spiller. Den erfaring kan ikke købes for penge. Det har givet et indblik i, hvordan man spiller på et højere niveau og også at prøve rejselivet. Der er altså forskel på, om man skal spille Italien eller lige på den anden side af Øresund, og så er niveauet bare sindssygt højt på Challenge Touren. Jeg er overrasket over, hvor høj standarden er, fortæller Benjamin Poke.

Resultaterne i de syv turneringer var ikke nok til at sikre en kategori på Challenge Touren næste år, men chancen lever på Q-School, hvor Poke har spillet sig videre fra 1. stage.

Han nåede også så langt sidste år, men optimismen og selvtilliden er til mere end 2. stage.

- Jeg føler mig klart bedre rustet end sidste år. Målet er selvfølgelig at få spillet mig til en eller anden form for kategori, Hvis det ikke bliver i år, så jeg stadig udviklet mig rigtig meget golfmæssigt, og så er det på Nordic League, jeg spiller, og det er da også et rigtig godt niveau, siger Benjamin Poke.

Ved ugens sæsonfinalen på Nordea Touren, Tourfinal Vellinge Open Ljunghusen, vil der være 45 spillere til start. Turneringen vil definitivt sikre Mark Haastrup pladsen på Challenge Touren, da han ligger på andenpladsen på GolfBox Nordic Golf League Ranking.

På samme rangliste er Rasmus Hjelm på den altafgørende femteplads.

Turneringen starter torsdag og slutter lørdag.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer