Guldpiger i ekstase: - Det er slet ikke feset ind endnu | Golf.dk
Guldpigerne sammen med landstræner Anders Danielsen. Øverst fra venstre: Alberte Thuesen, Anne Normann, Olivia Grønborg. Nederst fra venstre: Natacha Husted, Amalie Leth-Nissen, Cecilie Leth-Nissen.

Foto: EGA

Guldpiger i ekstase: - Det er slet ikke feset ind endnu

13/07 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Man skal have ja-kasketten sat helt rigtigt på, for at kunne se det som et godt tegn, at nogen skider på én. Men det havde det danske pigelandshold også i denne uge - fra start til slut.

Da pigerne onsdag stod på putting green og nedvarmede efter anden runde ved EM dukkede en lavtflyvende fugl op.

- Fuglen ramte mig på armen med en fugleklat, som splattede ud på tre af de andre. Vi snakkede om, at det måtte da bringe noget held senere på ugen, siger Anne Normann fra det danske pigelandshold, som Golf.da fanger, da hun og det øvrige hold sidder i bil på vej hjem fra banen.

Og det gjorde det tilsyneladende også. I hvert fald har de seks piger på EM-holdet guld om halsen, når de flyver tilbage til Danmark.

Men Anne Normann fremhæver selv sammenholdet som den afgørende faktor for, at holdet præsterede så godt og leverede forrygende comebacks mod Tjekkiet og Tyskland, som begge havde Danmark halvt nede i sækken efter at have domineret i foursomes.

- Det er så meget over vores forventninger. Og jeg tror, det er fordi, vi har det så godt sammen. Der er så meget gensidig respekt, og det hjælper så meget, at der hele tiden er fem andre, der hepper på én, fortsætter Anne Normann.

Hun fortæller, at hver eneste gang en spiller havde afsluttet en match, spurtede hun hen for at bidrage på anden vis. Med opmuntrende ord, med high-fives eller ved at gå caddie.

Anne Normann siger, at stemningen i truppen er fantastisk her efter sejren. 

- Jeg tror slet ikke, det er feset ind endnu. Det er den vildeste golfoplevelse i mit liv. Der blev råbt og skreget så meget under den finale, og vi havde adrenalinen pumpende rundt i hele kroppen.

For landstræner Anders Danielsen er guldet en kæmpe faglig tilfredsstillelse. Men han er hurtig til at give rosen videre til de klubtrænere, der også arbejder med Danmarks bedste pigespillere.

- Det er fuldstændig fantastisk. Tingene gik bare op i en højere enhed. Sammenholdet har været afgørende, og vi havde allerede inden EM lagt en god strategi for, hvordan vi ville være som hold, siger Anders Danielsen.

Ifølge ham gik det hele ud på at finde ud af, hvordan holdet kunne blive til mere end summen af sine dele. Man må sige, at det lykkes, og de seks piger får stabil vind i sejlene af denne succesoplevelse.

- Noget af det vigtigste, de tager med herfra er, at de hele tiden slog de slag, der skulle til. De havde modet til at slå de nødvendige putts, når de var maksimalt presset, og var i finalen mod hjemmeholdet. Det er uvurderligt at få med, lyder det fra Anders Danielsen.

Pigelandsholdet har aldrig fået bedre end bronze, og det er endda ikke sket siden 2012. Dermed har de i de senere år kunnet se, hvordan drenge, herrer og damer har hentet adskillige medaljer med hjem.

Det var en klar motivation for pigerne, at de ikke længere ville være det eneste hold uden nylige medaljer.

- Helt sikkert. Det var en stor motivationsfaktor, at nu skulle vi fandeme vise, at vi spiller god golf. Vi skulle bevise det både for os selv og for alle andre, siger Anne Normann.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer