Greenkeeper ramt i hovedet - spilleren idømt bøde | Golf.dk
Det kan være farligt at stole blindt på egne evner, når der er greenkeepere i nærheden. Det måtte en svensk golfspiller sande sidste sommer.

Foto: Getty Images

Greenkeeper ramt i hovedet - spilleren idømt bøde

14/12 - 2018 | Henrik Søe

Det er ikke altid let at træffe de rigtige beslutninger på en golfbane, men en svensk mand tager alligevel prisen for en af de helt store fejlvurderinger. Det koster ham nu en bøde på 42.500 svenske kroner, skriver den svenske avis Kvällsposten. 

Episoden fandt sted sidste år i august måned på Barsebäcks Masters Course, hvor den 56-årige mand spillede sammen med sin søn og to danske greenfee-spillere. Manden, der havde 35 års golferfaring og 14 i handicap, var i færd med at spille ind til green på 10. hul fra cirka 100 meters afstand, mens den 19-årige vikarierende greenkeeper Filip Hirsche kørte rundt på en klipper i roughen i nærheden af green. 

Manden ramte bolden helt skævt, og greenkeeperen blev ramt direkte i tindingen med en kæmpe bule som resultat. Heldigvis for den unge greenkeeper havde han høreværn på, og det kan have reddet ham fra mere alvorlig skade. 

Episoden fik et efterspil i retten, hvor vidneudsagn fra de to danske gæstespillere også blev lagt til grund for dommen. Manden var ikke i stand til at forklare, hvordan han kunne lave så grov en fejlbedømmelse af situationen, og han blev altså idømt en bøde på 42.500 svenske kroner, ligesom han skal betale 5.000 kroner til greenkeeperen i erstatning. 

Hændelsen er ifølge Kvällsposten også anmeldt til det svenske golfforbund, hvor man i disciplinærkomiteen skal tage stilling til, om manden har gjort noget forkert. 

- Hvis de kommer frem til noget andet end retten, bliver jeg meget overrasket, siger Filip Hirsche til den svenske avis. 

Filip Hirsche har stadig mén efter den uheldige epiosde, og det understreger blot vigtigheden af at passe på hinanden på golfbanen. Når det gælder greenkeepernes sikkerhed, skal golfspilleren altid vente til greenkeeperen giver tydeligt signal om, at der er grønt lys. 

I Danmark er der heldigvis langt mellem de uheldige episoder, men Dansk Golf Unions banekonsulent Allan Brandt minder om, at det er godt sætte fokus på sikkerheden med jævne mellemrum. 

- Vi hører jævnligt om episoder,  men de er dog sjældent så grelle som den her fra Sverige. Klubberne er opmærksomme på det, og mange steder står der også skilte, hvor der bliver mindet om at tage hensyn, ligesom DGU i samarbejde med greenkeeperforeningen også kører kampagner for at gøre opmærksom på sikkerheden, siger Allan Brandt. 

- Golf er jo speciel i den forstand, at personalet arbejder på banen, mens man afvikler et spil. Det ser man ikke i andre sportsgrene. Så derfor skal vi indimellem sørge for at få frisket op, hvordan golfspillere og greenkeepere forholder sig til hinanden, for det går selvfølgelig begge veje, siger Allan Brandt. 

På denne video kan du få genopfrisket de gode råd om etikette og sikkerhed på golfbanen 


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer