Great Northern forbereder sig til de helt store turneringer | Golf.dk
Great Northern vil have muligheden for at etablere en medielandsby til de store turneringer.

Foto: PR

Great Northern forbereder sig til de helt store turneringer

19/10 - 2020 | Henrik Søe

Great Northern er så småt ved at støbe kuglerne til de store kanoner. 

Den ambitiøse fynske klub har bedt Kerteminde Kommune om at fremskynde processen til en ny lokalplan, der skal gøre det muligt at etablere en medielandsby på et jordstykke i umiddelbar tilknytning til anlægget. 

Egentlig var det planen, at der skulle bygges huse på det 60.000 kvadratmeter store område, men nu vil selskabet bag Great Northern i stedet have muligheden for at kunne etablere et område, som medierne kan bruge under de store turneringer. 

- Great Northern har et stort behov for, at lokalplanarbejdet med matr. nr. 10a mod Damgårds Allé får højeste prioritet i Kerteminde Kommune, skriver Great Northerns advokat Jesper Hauschildt i følge Fyens Stiftstidende i et brev, som er sendt til kommunen i september. 

Her forklarer advokaten, at Great Northern ikke kan trække "de største golfturneringer til Kerteminde", før det er muligt at stille de krævede faciliteter til rådighed. Og selvom det i brevet understreges, at der skal arbejdes i "hastigt tempo", så lokalplanen kan færdiggøres "hurtigst muligt", så betyder det ikke, at der er konkrete planer om en europatour-turnering på Great Northern. 

Det forklarer Great Northerns nye direktør Peer Rysgaard til Golf.dk.

- Nej, der er ikke noget konkret. Det mest konkrete lige nu er udviklingen af vores egen turnering Great Northern Challenge, som første gang blev afviklet i 2019. Det er den turnering, vi gerne vil udvikle, men der skal ikke være tvivl om, at vi er åbne over for de muligheder, der måtte opstå i forhold til at lægge anlæg til større arrangementer, siger han. 

I øjeblikket er det pågældende jordstykke udlagt til landbrugsjord, og derfor kræver det en ny lokalplan, før Great Northern kan bruge det til eksempelvis en teltby. Og Peer Rysgaard understreger, at det handler om at være på forkant med situationen. 

- Vi ønsker at have råderet og viden om de muligheder, vi har her på anlægget. Vi vil nødigt skulle afvente en lokalplan, som meget hurtigt kan tage halvandet år. Det vigtigste for os er, at vi selv kan vælge det, vi gerne vil og ikke skal afvente godkendelser eller indblanding fra udefrakommende. Vi vil gerne have de sidste brikker lagt, så vi ved præcist hvilke muligheder, vi har - og på den måde blive i stand til at styre slagets gang selv, siger Peer Rysgaard.

- Først og fremmest handler det om at give os muligheden for at kunne indgå i en dialog, når der opstår noget spændende. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi rigtig gerne vil teste os af selv af og finde ud af, hvad det her anlæg kan klare. Men det er også et erklæret mål, at vi tager det skridt for skridt, og kun kaster os ud i noget, som vi kan gabe over. Vi går ikke ud og køber os til et eller andet arrangement. Det skal være noget, vi skal gøre os fortjent til via gode resultater, siger han. 

Turneringen Great Northern Challenge, som havde premiere i 2019, fungerer i den henseende som en form for generalprøve for endnu større turneringer.  Turneringen, der i fjor havde en præmiesum på 250.000 kroner, blev i år aflyst på grund af corona, men i Kerteminde glæder sig til snart at kunne præsentere en ny dato for turneringen, som i 2021 får en præmiesum på 500.000 kroner. 

Og Peer Rysgaard afviser heller ikke muligheden for at tiltrække andre turneringer. 

- Vi kan stadig indgå samarbejder med internationale og nationale organisationer om at afvikle turneringer på anlægget. Det er bestemt en mulighed, og derfor vi vil gerne sikre os, at vi kan imødegå de krav, der stilles i forhold til faciliteter, siger Peer Rysgaard, der også understreger, at Great Northern har mødt stor opbakning fra kommunen. 

- Det er en fælles sag for hele Kerteminde, som vil have stor gavn af, at vi tiltrækker gæster og turister til byens forretninger og hoteller, siger Peer Rysgaard.

User Comments:

 • LEGO INVITATIONAL ? og trofæet lavet af 10.000 legobrikker......

  19/10 - 2020 | Jan Pedersen

  Kunne blive en ret unik golfturnering .........

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,637,378
 • Unique Visitor:125,880
 • Registered Users:160,762
 • Unregistered Users:31,219
 • Blocked Users:12,394
 • Published Nodes:15,526
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.94.21.209
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,222
  • This week:96,302
  • This month:386,353
  • This year:1,637,700

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk