Grand Slam inden for rækkevidde: Jordan Spieth på andenpladsen | Golf.dk
Jordan Spieth er en en top-20 placering i 2019, men pludselig er han helt med fremme i årets anden major.

Foto: Getty Images

Grand Slam inden for rækkevidde: Jordan Spieth på andenpladsen

17/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der har ikke været snakket ret meget om Jordan Spieth i tiden op til PGA Championship. Det kan virke sært, når man tager i betragtning, at han er 25 år og med en sejr kan fuldende The Career Grand Slam.

Ikke så underligt er det dog, når man kigger på resultaterne på det seneste. Spieth har ikke vundet en turnering siden The Open 2017, og mens han hentede to top-10 placeringer i majors i 2018, så er resultaterne helt udeblevet i 2019. 21. pladsen i The Masters er den tidligere verdensetters bedste resultat på denne side af nytår, og han er nede som nummer 39 på verdensranglisten. 

Desuden burde Bethpage Black ikke ligge til højrebenet for den tredobbelte majorvinder. Han er ikke blandt de længste fra tee, ej heller blandt de mest præcise. Banens længde og roughens ubarmhjertige tykkelse skulle bekomme andre spillere bedre. De relativt flade greens ville mindske forskellen på de gode og mindre gode puttere, lød det fra eksperterne. 

Det var ikke ideelle forhold for Spieth, men her er han alligevel, på andenpladsen i årets anden major. På anden runde lavede amerikaneren seks birdies og gik banen i 66 slag, -4. Han holede putts fra 14 fod, 20 fod og 39 fod.

Samlet rykkede Spieth til -5, alene på andenpladsen og kun to slag fra Brooks Koepka, som indledte sin runde klokken 19.49.

Det er ikke nogen kæmpe overraskelse at se Spieth med fremme. Statistisk set er han blandt de bedste på PGA Touren denne sæson, når man kun medregner de to første runder. Det ser helt anderledes ud i weekenden. I hver af de to afgørende runder er han gennemsnitligt omkring nummer 200 i gennemsnitsscore.

Majors er dog en helt speciel disciplin, og en som Spieth føler sig hjemme i. Det har han bevist igen og igen, og det vil historien også få at høre om, hvis han vinder søndag. Spieth kan blive den kun sjette spiller til at vinde den moderne Career Grand Slam.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk