Grace vinder for ottende gang | Golf.dk
Branden Grace har vundet fire af sine otte titler på europatouren i sit hjemland, Sydafrika.

Foto: Getty Images

Grace vinder for ottende gang

12/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

18 greens in regulation- det var opskriften på karrierens ottende sejr på europatouren for 29-årige Branden Grace. Sydafrikaneren var i tæt kamp om Nedbank Golf Challenge med Scott Jamieson og Victor Dubuisson, og med fire huller igen på Gary Player Country Club var de tre helt lige i -10.

Grace rykkede fri med en birdie fra lang afstand på hul 16, og det rakte til sejren, da han sikkert to-puttede for par på hul 18. Grace blev oversprøjtet med champagne og bliver tilmed overdynget med 1.069.290 euro.

Den kæmpemæssige præmie sender Grace frem til nummer ni på Race to Dubai. Der blev også leveret flotte resultater af de danske deltagere. Alle fire havde en god finalerunde i Sun City med scores under par. 

Efter tre runder i 70'erne producerede Thorbjørn Olesen en 67'er og rykkede frem til 12. pladsen i -2. Den fik han lov til at dele med Søren Kjeldsen, som kom rundt i 68 slag. For indsatsen modtager de hver 93.108 euro.

Lucas Bjerregaard sluttede på 37. pladsen, og den overvejende grund til, at den kraftfulde nordjyde ikke endte nærmere toppen, var at han indkasserede en doublebogey på hver af de fire runder, fem i alt i løbet af turneringen. Søndag løb den 26-årige også ind i tre bogeys, men på trods af de fejl, gik han banen i -1.

Thomas Bjørn havde ikke meget at spille for, da han gik ind til søndagens arbejde samlet 13 over par, men den tidligere vinder af turneringen beviste, at han stadig formår at spille god golf, selvom fokus hovedsageligt er rettet mod at vinde 14,5 point i Paris til september næste år.  Halvvejs gennen runden var Ryder Cup-kaptajnen i par men så lavede han tre birdies i træk og kom ind i 69 slag. Det  resulterede i et spring frem til 60. pladsen.

Alle fire danskere rejser nu til Dubai, men for Bjørn er det ikke nødvendigt at medbringe køllerne. Han skal se spillere an og snakke Ryder Cup, mens Olesen (22 på Race to Dubai), Kjeldsen (48) og Bjerregaard (53) får lov til at spille med om titlen i DP World Tour Championship. 

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer