Golfklub ramt af indbrud - tyvene stjal klubbens buggy | Golf.dk
Randers Fjord Goflklub har haft indbrud. Tyvene løb med en buggy.

Foto: Privat

Golfklub ramt af indbrud - tyvene stjal klubbens buggy

09/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Stemningen er dalet en smule i Randers Fjord Golfklub lige her efter årsskiftet. Natten til tirsdag blev der begået indbrud og en af klubbens fire buggies blev stjålet.

- Det dybt frustrerende. Vi troede, vi havde sikret os mod det her, siger Thomas Just, der er bestyrelsesformand i klubben.

Så sent som i efteråret 2018 var klubben nemlig udsat for tyveri af alle klubbens batterier til buggies. Siden da fik man monteret en stor jernlåge, men den havde tyvene altså afmonteret, da der var indbrud her for anden gang. De havde også afmonteret opladeren til buggyen, som sad på væggen, og de havde endevendt klubbens kontor, dog uden at finde noget, de ville stjæle.

Den stjålne buggy er af mærket Ezgo. Den er fra 2010 og Thomas Just vurderer, at det kan koste klubben omkring 50.000, hvis man skal have en ny.

- Vores håb er, at hvis nogen anden dansk klub får tilbudt sådan en buggy, at de så lige kontakter os, siger Thomas Just.

Konsekvensen for klubben kan ifølge ham være, at man simpelthen må droppe at erstatte den stjålne buggy.

- Vi har en forsikring, men der er også en selvrisiko på hvert enkelt køretøj, siger Thomas Just, der oplyser, at det kostede klubben 6.000 kroner i selvrisiko sidst, der var indbrud.

Han fortæller, at byens anden klub, Randers Golfklub, også har fået stjålet buggybatterier, ligesom mindst en anden klub på egnen skulle have været ude for noget lignende.

- Udfordringen for golfklubber er jo, at vi ligger uden for byerne. Der er nogle timer om natten, hvor man kan komme ugeneret til, siger Thomas Just.

Randers Fjord Golfklub har en relativt flad bane, hvilket også er årsagen til, at de kun har fire buggies.

- Men de bliver da brugt jævnligt, og vores frivillige bruger dem jo også til for eksempel tømning af skraldespande og andre opgaver, siger formanden. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer