Golferens Blog - Sporet til Single Length(8) – fører til Cobras One Length | Golf.dk
Vores blogger har eksperimenteret med single length jern.

Foto: Getty Images

Golferens Blog - Sporet til Single Length(8) – fører til Cobras One Length

17/04 - 2018 | Søren Meinertsen

Der er en stor glæde ved at have en interesse og noget at gå op i med liv og sjæl. Det kan med rette betragtes som et privilegium.

Oftest kan vi henføre et privilegium som noget, vi har fået fra andre. Vi må derfor være taknemmelige over for de mennesker, som i sin tid lancerede os til golf. Vi fik liv – et privilegeret golfliv – og det er værd at tænke på, at livet – også golflivet – bør indeholde en mekanisme om at se frem og om at give gode ting videre.

Golfens dag er udtryk for denne mekanisme: Her har vi med klubbernes medvirken og opbakning mulighed for at lancere spillet til nogle, der ikke har prøvet at spille. Golfens dag er simpelthen, at vi får mulighed for at bringe glæden videre – den glæde, som også engang blev bragt videre af nogle andre til os.

Der er mange objektivt set dejlige værdier i golf: Motion, frisk luft og natur, fællesskab, konkurrence – ikke mindst med sig selv! – og muligheden for at opleve fremgang og blive dygtigere til noget. Alle værdierne er gode værdier, for det er dybest set glædens værdier.

Jovist kan vi se – os selv og andre! – komme lidt skuffede ind efter en dårlig runde – men vi er fyldt med ideer om, hvad vi kan gøre bedre næste gang. Måske købe en ny driver – måske gå til træning – måske slå tusindvis af bolde på driving range eller træne bunkerslaget.

Det er at se frem. Og at se frem er at glæde sig.

Vi ser det tydeligt en dejlig vindstille lørdag morgen den 14. april efter måneder med elendigt golfvejr. Der er højt humør og glade hilsener på parkeringspladsen. Nu skal der spilles golf. Hold da op, hvor har vi glædet os!

Det er den glæde, vi skal give videre til andre, og muligheden er oplagt den 22. april på Golfens Dag. Find en svoger, en nabo, en kollega eller en bekendt og tag den heldige og privilegerede med til golf og Glædens Dag.

DEN FØRSTE DAG i resten af vedkommendes (golf)liv. GOLFENS DAG!

Det er også DIN dag, fordi du bringer glæden videre.


 

De sidste mange blogs har handlet om single length.

Single length er primært opfundet for at gøre især boldkontakten mere simpel. David Edel, der oprindelig hjalp Bryson DeChambeau med de store amatørmesterskaber og sikkert har fået en pæn sum penge for sin know-how, da single length og DeChambeau overgik til OEM-mastodonten Cobra, har udtalt, at single length ideen stammer fra ”Ockham’s ragekniv” – en erkendelsesfilosofisk retning, der påpeger vigtigheden af at gøre tingene så enkle som muligt og at skære alt overflødigt væk fra forklaringer. (Også kaldet parsimoni-princippet – og nogle gange KISS = Keep It Simple, Stupid!)

Der er jo noget simpelt i single length: Alle skafter er lige lange. Hermed er også sving og boldplacering i stancen den samme, og da jernene vejer lige meget og har samme svingvægt, er alt overflødigt tilsyneladende skåret væk (à la Ockham) – og vi kan nu spille golf på en ny og langt simplere måde.

Interessen for konceptet er indlysende stor, når det gælder det rent teoretiske; men golf er sjældent teori for en udøvende klubgolfer, men næsten alene praksis. Virker det?

Enhver form for udstyr vil blive underkastet en helt enkel analyse: Bliver spillet bedre, dårligere eller uforandret?

På det praktiske plan for single length udstyret samler hovedinteressen sig inden for tre tilfældegrupper, hvor vi ud fra vore egne subjektive forudsætninger kan vurdere det nye udstyr:

 1. De kortere slag med wedges og ”korte” jern

 2. De længere slag med ”lange” jern.

 3. Boldkontakten.

Det væsentligste er reelt 3) boldkontakten. Vi finder den især på to måder: a) om vi får tynd eller tyk kontakt – eller god kontakt på slagfladen. I sin rene form er det et spørgsmål om ”kiks” eller ”godt” slag. b) om vi får god kontakt på slagfladen i nærheden af sweetspot. Med en streg på bolden (lodret) (som også bliver brugt af mange til kontrol af lie angles) er det let at se, om bolden bliver ramt midt på slagfladen. Vi kan gennemføre samme prøve med vort traditionelle sæt. I ”boldstregen” og i ”tykt/tyndt” gemmer der sig uhyre meget konsistens og stabilitet. Det kan en clubfitter og en pro og dygtige custom fittere i forretninger hjælpe os med, og vi kan være heldige at støde på standardvarer, der passer til os. Men stadig vil vi stille spørgsmålet: Bedring, det samme eller forværring?

Det er absolut tommelfingeren op for ”bedring” for mit vedkommende, når det gælder 3) boldkontakt. Jeg rammer alle jern markant bedre.

 1. De kortere slag fra wedges og 8- og 9-jern. De længere skafter på disse jern gør det betydeligt nemmere. Personligt er jeg ikke i tvivl om, at vi i de kommende år vil se en række ”hybrid-sæt,” hvor især wedges ikke er så korte. Det er værd at tænke på, at rygterne om, at golfhistoriens måske bedste spiller, nemlig Bobby Jones, spillede med single length, formentlig baserede sig på, at netop hans ”korte” jern og wedges var længere end andres spilleres.

Tankevækkende.

I dag ser vi en slags ”bevidstløs” skaftlængde-måling baseret på typisk et 5-jern og så med fald på en halv tomme ned igennem sættet. Mit traditionelle 5-jern er baseret på ”håndled til gulv” (WTF), og derfor er min PW lige så traditionelt omkring 35 tommer.

Jeg slår endog klart bedre wedgeslag med Sterling på 36 tommer og med Cobra’s One Length på endog 37,5 tommer. Boldene kommer højere, og de går mere lige. Jeg oplever det som et kæmpepotentiale i mit fremtidige spil.

Måske hænger det sammen med, at nogle spillere (jeg!) har svært ved at anvende så korte skafter og kommer til at ”hænge lidt fastlåste og krumryggede over bolden,” eller også er det simpelthen nemmere at få højere svinghastighed med et længere skaft, og det klæder unægtelig et wedgeslag, at bolden flyver højere, for det giver ganske enkelt mindre ”roll-out.”

 1. De ”lange” jern

Nu gælder det Cobra’s One Length – i modsætning til Sterling på 36 tommer (svarende til længden på mit traditionelle 8-jern), er Cobras på 37,5 tommer. Det er markant længere – og endda endnu længere: Grippet er forlænget med en Arccos-indretning til GPS! (Følger gratis med).

One Length er lanceret som baseret på et 7-jern. 37,5 tommer. Det er længere end mit nuværende 7-jern og halvanden tomme længere end Sterling.

Et 7-jern?

Min forhistorie – og måske også mange andres – er baseret på ”tusindvis af timer” med fællestræning og enetræning. Utallige gange er vi – og jeg alene – blevet bedt om at tage vort 7-jern… (”I dag skal I lære at kurve boldene… tag jeres 7-jern”)

Og: ”Kære træner, hjælp mig! Jeg sllcer grusomt med min driver…”

”Slicer du med driveren? Tag dit 7-jern…!!”

7-jernet har en særstatus, og jeg tror, at mange vil kunne forstå, at jeg ubevidst fik en god fornemmelse i kroppen, da jeg første gang stod med et Cobra One Length i hænderne, hvor der stod ”7” på sålen – på de 8 andre jern stod der noget andet – men på længden lignede de 7-jern…

Som en trænerelev engang sagde: ”Alting kan føres tilbage til 7-jernet, og alle golfspillere burde gå en runde i ny og næ kun med dette jern. Det kan alt!”  

Og til golfens dag og din medbragte begynder? Find et 7-jern og måske en wedge, en hybrid og en putter, så er enhver begynder klædt godt på til det første skønne møde med golf!

Cobra’s længere wedges og længere 8- og 9-jern (37,5 tommer) var trods deres merlængde lige så lette at slå med som Sterlings wedges og korte jern (36 tommer), så interessen samlede sig naturligt om de længere jern, primært 5- og 7-jernet, fordi jeg brugte min hjemmebane og mit indgående kendskab til afstandene som en reference, da jeg skulle teste mit Sterling sæt – og måtte erkende, at jeg ikke kunne leve med jern, der slog kortere end det sæt, jeg har.

Jeg er klar over, at der kan gøres en del med et sæt – måske længere skafter eller tungere – måske lidt trim på flex eller svingvægt – eller måske er det simpelthen mig, der er noget galt med. Det har jeg en vis mistanke om, især på grund af en bemærkning, som Tom Wishon har fremsat i forbindelse med en kritik af, at der ikke var lavet et 4-jern til venstrehåndede i produktlinjen. Tom Wishon svarede, at kun de færreste – dem, der har en svinghastighed med et 7-jern på over 85 mph – ville kunne anvende et 4-jern korrekt. Der er givetvis en mekanisme omkring svinghastighed. Jeg ”frygter” naturligvis, at min svinghastighed er for lav til at kunne svinge de ”lange” Sterling jern korrekt. Andre vil givetvis kunne – men jeg kan ikke, og da det er mig, der skal spille med et sæt, må jeg melde pas. Længde betyder vel næppe noget i sig selv, men hvis manglende længde er udtryk for en forværring i forhold til det nuværende sæt, så betyder det reelt endog rigtigt meget.

Jeg tror, det er rigtigt, når det siges, at loftet indeholder 80 procent af slaglængden, og at det kun er 20 procent, der kommer fra slaglængden. Men jeg tror også, at nogle spillere har lettere ved at opnå dynamisk større svinghastighed med længere skafter og måske ligefrem har problemer med kortere skafter. Hvis det er rigtigt, er de 80/20 procent formentlig kun vejledende. Jeg oplever et klart friere og bedre sving med de lidt længere wedges, og allerede på driving range fornemmer jeg, at Cobras lidt længere ”lange jern” også får mig til at slå mere frit.

Måske er der en naturlig forklaring: På (alt for mange!) par 4-huller skal jeg bruge en 3- eller 5-wood eller mindst en lang hybrid for at nå green. Jeg er derfor særdeles vant til i praksis at anvende lange skafter, og det giver måske Cobras længere jern i single length en fordel over for de kortere skafter fra Sterling. I mit spil.

Testen er derfor absolut ikke objektiv, men klart subjektiv, når jeg anbefaler Cobra’s One Length. Der er rigtigt mange gode test på nettet. Måske finder du gode argumenter til et forsøg – eller også finder du argumenter for det modsatte, når du selv ønsker at komme på sporet til en forbedring.

Mine bemærkninger og konkrete forsøg med jernene er absolut kun vejledende og kun baseret på mit sving.

Det er tydeligt, at jeg slår markant højere og længere med mine længere Cobra wedges end med de kortere fra Sterling, og det er tydeligt på driving range, at også afstandene mellem jernene ser troværdige ud.

Faktisk slår jeg – noget normalt uhørt med bolde på driving range – kun gode slag med både Sterling og Cobra, men nu gælder det alene Cobra’s One Length.

De ”lange” jern fik mig til omgående at fravælge Sterling. Hvad med Cobra?

Nu står jeg igen (efter en god opvarmning på driving range) en tidlig morgen (i herligt forårsvejr!) på et af mine referencehuller på hjemmebanen.

Der er 130 meter lidt op ad bakke til green. Sidst kom jeg 10 – 20 meter kort af green med Sterling’s single length 7-jern, men kunne ramme green med mit traditionelle sæt. Godt nok kun i forkanten, men dog på green. Markant længere end Sterling 7-jernet.

Jeg kan også ramme forkanten af green i dag med mit gamle 7-jern.

Nu gælder det Cobra’s One Length 7-jern. Jeg er lidt spændt, nej, jeg er meget spændt: Foreløbig har mit eventyr og mit spor til single length kostet mig to nye sæt. Jeg frygter med rette, at jeg igen kommer for kort og må luske hjem og stille de to nye sæt i kælderen, for er der noget, vi ikke har brug for i en bag, er det forværringer…

Jeg har nerver på. Det er, som om det er sidste hul i en lige hulspilsdyst, og jeg må sætte mig på en bænk og falde lidt til ro med termokaffen.

Jeg kan ikke lade være med at grine, og så slapper man af. Det er jo kun for sjov. Men det er nu også sjovt at være lidt spændt… Faktisk meget sjovt!!

Jeg slår seks slag med Cobra’s One Length 7-jernet. Alle slag er over midtgreen. Mindst 10 meter længere end mit traditionelle 7-jern.

YES!!! (Tilgiv, kære fugle, harer og eventuelle naboer) Jeg råber højt i barnlig glæde og begejstring.

Jeg havde håbet på samme længde – til forkant af green, men det her er overvældende, og da boldene ligger rimeligt tæt inden for en cirkel på 5 – 6 meter, kan jeg nøgternt, men også i barnlig begejstring sige, at det er de bedste 7-jerns slag, jeg nogensinde har slået. Sikke en længde!

Næste test er på par 3-hullet på 155 meter. Mit traditionelle 5-jern kan komme til forkanten, og jeg plejer at bruge en hybrid, hvis flaget står i midt eller bagkant.

Igen det samme: 6 slag med det nye Cobra One Length 5-jern, der ligger fra midten og ud mod bagkanten. Og gentagelsen: Det må være de bedste 5-jern, jeg nogensinde har slået.

YES!!!

For god ordens skyld: Jeg får ikke penge af Cobra, og jeg har ikke fået rabat eller særbehandling hos Golfexperten. Cobra’s jern er blevet leveret i en papkasse direkte fra en hylde i England til fuld pris og med en kompetent og god almen vejledning omkring salget.

Alle, der har læst de forudgående blogs vil vide, at jeg i blog efter blog har lagt op til, at det skulle være Sterling’s single length, der skulle være mine nye jern – hvis jeg kunne finde forbedringer i forhold til mit traditionelle sæt.

Jeg er en stor fan af Tom Wishon, og jeg har fra dag ét været overbevist om, at hans produkt var det bedste. Men ret skal være ret, når man får en mulighed for en test. Så må man se bort fra personlige sympatier – og i dette tilfælde er det ikke svært. De imponerende slag til green med 5- og 7-jernet fra Cobra taler deres eget tydelige sprog, og enhver kan sige sig selv, at det skaber synergi: Fra nu af vil jeg intensivere træningen med lyst og energi og formentlig blive endnu bedre – alene af den grund - til at bruge One Length.

Cobra kan åbenbart ”et eller andet” med deres ”One Length” – og vi har faktisk mulighed for at se nærmere på en lang række enkeltheder i deres opsætning, fordi de har videreudviklet tankerne fra et sæt videre til et andet. Fra F7 til F8. Der er efter sigende ikke den helt store forskel, men i udviklingen kan vi se grundelementerne af club-designernes ideer.

Og de er milevidt fra David Edel’s simple Ockham-filosofi!

Cobra er en hyldevare, og jeg må indrømme, at jeg fremover vil finde et andet udtryk i stedet for det nedsættende ”hyldevare.” Mine Ecco-sko er også en hyldevare – og jeg elsker dem – 10 km rundt til 18 huller – det kræver en god standard-sko!

Teknisk kan vi fundere over betydningen af de specifikationer og udformninger, som Cobra har anvendt som standard – og som fik mig til en tidlig morgen at råbe: ”YES!”

SKAFTLÆNGDE: F8 One Length er i 7 jernet lidt længere end mit sætvanlige (med stålskaft), nemlig 37,5 tommer. LOFTET på 7-jernet er 29,5. Mit Mizuna-7jern er 32 grader, og Sterlings er 31 grader.

Alt i alt er det formentlig let at se, at når både skaftlængde og loft bliver forøget, så må slaglængden alt andet lige også forøges.

Der er flere små finesser på F7 og måske videreudviklet i F8:

Konsekvent anvendes ”offset” variabelt igennem sættet. Tom Wishon forklarer offset som ekstra tid til at får slagfladen square i træffet. Altså en hjælp til spilleren. Søger man offset på diverse golfdebatter, ser man, at nogle kalder Tom Wishons forklaring for en myte. Men der er offset i spil og formentlig hjælper det lige som en bredere sål, der har bragt tyngdepunktet længere bagud. (Så behøver jeg ikke bruge blytape!)

Det er også tankevækkende, som man tydeligt kan se på billedet, at Cobra anvender variable hosels (det stykke, der forbinder ”selve” køllehoved med skaftet). Formentlig betyder det noget for flex. Ligeledes – og det er virkelig mystisk: Cobra One Length har ikke samme lie angle, og det er stik imod alle normale antagelser, da netop skaftlængde og lie angle korrelerer. På mit lie board – eller med en lodret streg på bolden, kan jeg ikke se nogen forskel på 5-jernet med 63,5 grader lie angle og GW på 61,5 grader. To grader med samme skaftlængde skulle ellers kunne ses. Det er måske en slags korrelation mellem offset, hosel, tyngdepunkt og lie angle og kombineret med, at de kortere wedges er udformet som blade-jern.

Måske er jeg blevet bedre til det fladere wedge-slag – men jeg bilder mig vel ind, at de 2 grader fladere lie angles også betyder noget for svinget.

Typisk er clubfitteren opmærksom på følgende trekant: 1. Afstanden fra grip-ende til græs, kombineret med 2. boldplaceringen foran spilleren og 3. længden på jernet. Fra denne trekant kan lie angle bestemmes og eventuelle korrektioner til det effektive (dynamiske) lie angle kan udføres med et lie board og en såletiket (eller andre metoder). Både mit 5-jern og mine wedges efterlader samme nydelige sålmærke og ved kontrol med en lodret streg på bolden ses det samme gode billede af en lodret streg. Lidt mystisk, når jernene er lige lange og har 2 grader forskelligt lie angle, og boldene flyver lige.

Måske kan Cobra noget, jeg ikke engang kan se eller forstå… Det vil kun glæde mig, for så får jeg da noget for pengene!

Men standardvare? Imponerende!

Uforklarlig mystik eller ej: Mit bundpunkt med wedges er blevet fladere og rykket ud mod målet – og det har de ”længere” jern også glæde af. Pludselig er det jernene, der former svinget. Mageløst – og uforklarligt, men det virker.

Jeg har de sidste dage læst om mange, mange andre, der har prøvet One Length med både gode og dårlige erfaringer, og der skal nok dukke nogle nye ændringer op -  det gør der jo også over tid med traditionelle jern. Men generelt: Jeg glæder mig til at spille en hel runde og lære jernene at kende – også til halve pitch og til chips og bunkerslag osv. osv. Uanset hvad: Der MÅ være noget tilvænning, men det er udmærket. Forbedringer i teknik og udførelse er altid sjovt at være en del af. Man kommer langt med øvelser og træning.

Det er sjovt – og det er ikke uvæsentligt.

Sporet til single length førte til Cobra’s One Length, og jeg er spændt på, om mit spil bliver 1) forbedret, 2) uændret eller endog 3) forværret. Nogle siger, at der skal bruges mindst én runde, mens andre siger, at tilvænningen tager længere tid.

Jeg er meget optimistisk, og jeg tror, at der er noget sundt og godt i konceptet, selv om salget af single length for nuværende befinder sig langt under 5 procent.

Men det kan Bryson DeChambeau givetvis rette op på. I fredags gik DeChambeua sin bedste PGA runde i syv under par og kom på førstepladsen. Men én svale gør ingen sommer. Allerede dagen kom der en runde over par.

Ingen tvivl om, at en meget vindende spiller vil kunne give reklame til One Length, men på det mere jordnære plan for klubgolfere vil jeg sige som Tutelman, da han havde bygget et single length sæt: Det bliver i bag’en.

Jeg er vild med de høje wedgeslag, og jeg er vild med, at det er lettere at punche 4- og 5-jernet i modvind. Og nu er jeg så sandelig også blevet vild med, at mit 5- og 7-jern spiller længere.

Jeg havde en dejlig svoger og spilpartner på et tidspunkt, og vi konkurrerede om slaglængder med 7-jernet. Han slog mig hver gang med omkring 10 meter. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke den gang havde Cobra’s One Length i bag’en!!

Jeg er overbevist optimistisk i en fremtid sammen med One Length, og det giver klart en øget træningslyst, når man får optimistisk blod på tanden.

Tænderne skal helst være lige lange for et godt bid, selv om tænderne er forskellige og kan noget forskelligt.

Det samme gælder måske golfjern.

 

User Comments:

 • Karsten Eriksen

  21/04 - 2018 | Thomas Rosenberg

  Hej Karsten E. Jeg smider lige et link hvor du kan læse meget mere om Single Length. Her fortæller man hele projektet igennem og svare på de gængse spørgsmål. Oversat til Dansk ;) http://madebyrosenberg.dk/wp-content/uploads/2016/01/single.pdf PS. Karsten Sørensen du Rammer hovedet på sømmet med din kritik !!!

 • One Length

  19/04 - 2018 | Karsten Eriksen

  Dejligt at få noget praktisk information omkring One Length. For os, der er blevet ældre, opstår der en tiltagende stivhed i ryggen, der bl. a. gør det vanskeligere at “nå ned til bolden”. Både når vi skal samle bolden op, men også når vi skal slå. One Length, - lidt længere -, var måske en mulighed. Men fittingen ser ud til at kræve nogle tests.

 • Selvmodsigelse af de store!!!

  19/04 - 2018 | Karsten Osholm Sørensen

  Du indrømmer, at du sammenligner æbler og pære, men alligevel siger du det er æbler pga der står 7 i bunden?? Send dit 7 jern til mig, så skal jeg montere et 42" skaft og bukke loftet til 27 grader, og ændre lie så det ca passer.. Så kan du sammenligne for der vil jo så stadig stå 7 jern i bunden, måske du kan slå det 10 meter længere end cobraen.. Kan du se ironien og usammenlignligheden? Dit eneste argument går på at du skal have bragt serien til ende med en konklusion. Din konklusion er så baseret ud fra to vidt forskellige jern med vidt forskellige specs, så kan det vel næsten ikke blive mere usagligt!! Jeg synes ikke, at det passer sig at DGU skal sætte den slags på deres hjemmeside..!! Jeg vil mene den slags "blogs" passer sig på en personlig hjemmeside. Hvis man ikke kan lave en fair og sammenlignelig test, så skal man helt lade være. Det er fint at cobra passer dig, men igen kunne du jo give samme mulighed for sterling sættet, men jeg er da sikker på Cobra er glad for den reklame de får.

 • Hej Karsten og Bjarne

  19/04 - 2018 | Søren West Meinertsen

  Tak for kommentarerne. De er bestemt tankevækkende og relevante på enhver måde. Min lille test med 7-jernet havde kun det vejledende formål, at jeg forestillede mig, at jeg stod et bestemt sted på banen og som mange gange før ville vælge et 7-jern i bag’en til næste slag. Testen er klart dårlig, som Karsten skriver, fordi jeg kun ejer tre 7-jern, der hører til hver deres forskellige sæt. Det bliver let æbler og pærer, der blandes sammen, men alligevel minder det dog om æbler, når der står ”7” på alle tre jern. At ”7” kan betyde noget forskelligt, er vi enige om, men det er dog en slags rettesnor for spilleren. Der kunne nok være gjort noget med Sterling (nye længere skafter med stærkere lofter etc.), og så kunne jeg måske, som I skriver, have fået de samme længder, som jeg har fået på Cobra, men det ville kræve nye skafter og flere tidskrævende test, og jeg syntes, at jeg skulle have bragt serien om single length til ende med en konklusion. Mine afprøvninger tager udgangspunkt i, OM mit spil kan blive bedre ved at skifte mine jern ud med single length. Først har jeg prøvet med Sterling fra Wishon og med mit WTF (jeg er 1,72 m) førte det til et sæt, der er væsentligt kortere end Cobra’s One Length. Det burde jeg have været mere opmærksom på, da jeg testede – i stedet for blot at stirre på ”7-tallet.” De fiks og færdige 37,5 tommer på Cobra’s One Length passer fortrinligt til mig, og jeg er meget glad for sættet – også på banen som helhed. Mange venlige hilsener Søren

 • Karsten

  18/04 - 2018 | Bjarne Møller

  Helt enig Karsten, man skal ikke sammenligne bagepulver med havenisser.

 • Bjarne

  18/04 - 2018 | Karsten Osholm Sørensen

  Bjarne, ville du synes det gav mening at sammenligne to jern, hvoraf det ene er 1,5" (knap 4 cm) længere end det andet? Og hvor loftet samtidig er forskelligt og har en forskel på 1,5 grad, dvs cobraen vil svare til et 6,5 jern i stedet for et 7 jern i loft. Hvis vi regner med de 20% længde ligger i gap for hver 0,5" ville det alene i længdeforskel ligge på omkring 6 meter, lægger du så loftet til, så øger du længden med ca. 4 meter. Så alene på loft og længden af jernet vil det slå min. 10 meter længere. Men er det så et 7 jern du sammenligner med et 7 jern? Jeg vil så påstå, at han med et Sterling 7 jern med samme specs som Cobraen vil kunne slå 10 meter længere og ramme helt ind på green.. Jeg afviser ikke, at der kan være være forskel i selve hoveddesignet der gør, at det vil kunne slå et par enkelte meter længere. Men det er begrænset hvor meget "trampolin" effekt der er i et jern hoved.

 • Vejledning eller vildledning

  17/04 - 2018 | Bjarne Møller

  Hvis Karstens besvarelse er korrekt, så fatter jeg ikke at Golf.dk ikke undersøger data, inden de trykker Søren Meinertsens, i dette tilfælde vildledning. Jeg mener ikke ovenstående skal stå alene, så mon ikke Søren M. samt Golf.dk kommer med en fyldestgørende kommentar ?

 • rettelser... igen

  17/04 - 2018 | Karsten Osholm Sørensen

  Spændende læsning med Cobras version!! Nu du bruger Wishon, så brug også de korrekte længder! 36" i wishon svarer til 9 jerns længde (og ikke 8). Så du sammenligner to jern, hvor cobras er 1,5" længere plus har 1,5 grad stærkere loft. Det er som at sammenligne kladdehæfter med spegepølser.. Igen kan jeg måske stille spørgsmålet: Er du blevet fittet korrekt med Sterling sættet? Hvordan ville din oplevelse være hvis du spillede med 37,5" og samme loft i sterling sættet som Cobras udgave? Det burde ikke være noget problem for Wishons jern kan bøjes 4 grader i alle retninger mht loft og lie. Du skriver godt nok det er subjektivt, men du er nødt til at lave lige vilkår. Det er ret svært at tage seriøst når du sammenligner en jern med 6 jerns længde og et med 9 jerns længde, hvor loft tilmed også er forskellige. Det giver ikke et sammenlignligt resultat... desværre. Det er jo ikke mystik det her, det handler om fysik!

 • Golferens Blog - På Sporet

  17/04 - 2018 | Jørgen Wassmann

  Igen - af hjertet tak for den fine artikel.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer