Golfen forbigået ved sportens prisuddeling | Golf.dk
Kronprins Frederik var til stede i Herning for at overrække prisen til Årets Sportsnavn. Thorbjørn Olesen var blandt de oprindeligt indstillede til prisen. Han var dog ikke blandt de endeligt nominerede. Prisen gik til Caroline Wozniacki.

Foto: DR

Golfen forbigået ved sportens prisuddeling

05/01 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Det har været et fantastisk år for dansk golf, og derfor var golfen også eksponeret ved Danmarks Radios pompøse show, Sport 2018, i Jyske Bank Boxen i Herning.

Imidlertid blev det ikke til priser denne aften, hvor golfsporten ellers var nomineret i to kategorier.

Som vi tidligere har beskrevet her på siden, var landstræner Thomas Kiel Larsson nomineret til Team Danmark og Salling Groups Talentpris.

Den anerkendte golftræner måtte dog se prisen gå til Jan Christiansen fra Dansk Sejl Union.

Også Danmarks næsthøjest rangerende golfspiller, Lucas Bjerregaard, var nomineret i en kategori.

Da han under Sky Sports British Masters i oktober holede et fuldt jernslag ind til hul 15 på Walton Heath sikrede han sig samtidig en nominering i kategorien “årets detalje”.

Den pris gik dog efter en sms-afstemning til ishockeymålmanden Frederik Andersen for en redning så spektakulær, at den mindede om noget fra et tegneseriehæfte.

Thorbjørn Olesen var blandt de oprindelige indstillede til titlen Årets Sportsnavn. Han havde dog ikke fået plads blandt de endeligt nominerede.

Golfen var dog alligevel på scenen - eller rettere på bordene i salen.

I en regn af guldkonfetti og stående ovation fra hele arenaen stillede Danmarks medaljetagere ved internationale mesterskaber sig op på bordpladerne.

Rasmus Højgaard var blandt dem, der blev tiljublet for sin medaljehøst i 2018. Golf fik dog ikke nogen af årets officielle priser.

Og her var golf talrigt repræsenteret.

Det var nemlig ikke blot de tre VM-vindere, som på vejen til Herning havde besøgt deres hjemklubber, der stod frem. Det var samtlige de 12 damer og herrer, der i juli hentede to bronzemedaljer hjem til Danmark, som kunne nyde en stund i rampelyset.

Selvom golfsporten måtte undvære priser uddelt lørdag aften ved Sport 2018 er det dog ikke mere end en uge siden, at Nicolai Højgaard blev kåret til Årets Fund i dansk idræt.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer