Golf, grin og røde kinder | Golf.dk
Der findes masser af måder at have det sjovt på golfbanen.

Foto: Privat

Golf, grin og røde kinder

12/10 - 2017 | Pressemeddelelse

Under projektet ”sport for kids” har 12 børn de seneste uger haft mulighed for at prøve kræfter med en række sportsgrene herunder golf.

Sport for kids er et samarbejde mellem Greve Kommunes træningsenhed og PPR. I træningsenheden genoptræner fysio- og ergoterapeuter børn med særlige behov og PPR yder råd og vejledning til børnenes familier, skoler samt daginstitutioner.  I tæt samarbejde med Greve Kommune tilbyder Karlslunde Idrætsforening og Greve Golfklub børnene et kort introduktionsforløb til en række sportsgrene. Gennem sport og bevægelse stimuleres børnene og deres indlæringspotentiale styrkes

- Vi var ikke sen til at sige ja tak, da vi hørte om projektet, fortæller formand i Greve Golfklub Frede Kruse-Christiansen.

- Dels vil vi gerne slå dørene op for børnene og deres forældre og vise, at golf er meget andet og mere end mænd i ternede bukser og dels går projektet godt i spænd med Dansk Golf Unions motto "golf gavner", som blandt andet har fokus på de sundhedsmæssige aspekter i golfsporten”

I den time børnene leger, deles de op i to grupper og mens den ene halvdel leger på den lille forhindringsbane og fantaserer om en farlig krokodille under jorden, har den anden halvdel gang i en masse tennisbolde på træningsområdet. Børnene kaster på mål mod spandene på greens og laver andre kastelege med boldene, men de fleste hyl og grin udløses, da én af de voksne agerer målskive for børnenes kast. De sidste ti minutter samles alle børnene og spille ”golf-rundbold”.

Mens børnene boltrer sig i den friske luft, hygger forældrene sig indendørs.

- Børnene kan ofte meget mere, når forældrene ikke er med på sidelinjen, og derfor opfordrer vi forældrene til at holde sig lidt på afstand, siger træner Axel Krag.

Der er fuld fart på børnene i den time, de leger. Nogle af børnene synes, det er sjovest at kaste med tennisbolde, andre glæder sig mest til ”golf-rundbold” og de fleste er vilde med at blive kørt en tur i buggy af de frivillige hjælpere fra klubben. Sikkert er det dog, at det er nogle trætte børn med herlige røde kinder, der tager hjem efter en times leg i den friske luft. 

Børnene har nu afsluttet golfforløbet men kan gennem vinteren se frem til at prøve kræfter med fem andre idrætsgrene udover golf, når der står bordtennis, tennis, petanque, gymnastik og skydning på programmet.

Se billeder fra "sport for kids" i Greve Golfklub

 

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer