Gode minder giver Olesen fordel i nyt turneringskoncept | Golf.dk
I 2014 vandt Thorbjørn Olesen i 17 under par på Lake Karrinyup Country Club, men totalscoren bliver ikke afgørende, når dette års udgave skal afgøres søndag.

Foto: Getty Images

Gode minder giver Olesen fordel i nyt turneringskoncept

15/02 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Da Thorbjørn Olesen senest lagde vejen forbi Australien, endte det med et Verdensmesterskab, men denne uge har han en anden succes at kigge tilbage på. For lidt over to år siden vandt Olesen sin anden sejr på europatouren på Lake Karrinyup Country Club, men selvom banen er den samme, så venter der den 27-årige dansker en helt ny oplevelse.

ISPS Handa Perth International er blevet til ISPS Handa World Super 6 Perth og spilles i et helt nyt format. Vanen tro bliver feltet på 156 reduceret til 65 efter 36 huller, men der ophører lighederne også med normale turneringer på europatouren.

Efter tredje runde går kun de 24 bedste videre, og de kommer til at konkurrere om titlen i lynhurtige hulspilsopgør over seks huller, indtil der kun er en enkelt ubesejret spiller tilbage.

Trods det nye format mener Olesen, at han har bedre kort på hånden end mange af konkurrenterne.

- Jeg føler, jeg har en lille fordel, fordi jeg har vundet her og kender banen rigtig godt og elsker at være her, så det gør det nemmere at spille godt, når man holder af at være her. Så jeg føler mig komfortabel, og hvis jeg spiller godt, ved jeg, at jeg kan gøre det rigtig godt i denne turnering, siger han til europatouren.

Mens hulspilsdelen af turneringen er et uprøvet koncept, så vil de første dage minde mange af spillerne om en oplevelse, de nok havde håbet på aldrig at blive udsat for igen. De første 54 huller er det altafgørende nemlig ikke førstepladsen men top-24, og på den måde minder det meget om Q-School. Efter slagspillet belønnes top-8 med direkte adgang til anden runde af slutspillet, mens nummer ni til 24 spiller mod hinanden efter tilfældig lodtrækning. 

Det betyder, at der stilles ekstra store krav til spillernes strategi. De første dage er der god grund til at spille sikkert i stedet for at gå efter guldet, for der vil ikke vøre nogen forskel på at føre med 10 slag og blive nummer otte. På finaledagen skal der til gengæld tages chancer, forklarer Olesen.

- Seks huller er som en sprint. Golf er normalt en Marathon, så man skal være klar fra start. Man bliver nødt til at være mentalt forberedt, det er helt sikkert, og jeg tror, man bliver nødt til at spille aggressivt i hulspil, siger han.

Olesen indleder turneringen klokken 00.00 dansk tid i bold med Louis Oosthuizen og Marcus Frazer. Feltet tæller også Lasse Jensen, som starter 20 minutter senere sammen med Adam Blyth og Carlos Pigem.

 

Link til leaderboardet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer