Glemt argentiner fører an i Alperne | Golf.dk
Andres Romero har søndag mulighed for at vinde for tredje gang på europatouren.

Foto: Getty Images

Glemt argentiner fører an i Alperne

31/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det kom som en stor overraskelse, da Andres Romero i sommeren 2017 kom til BMW International Open placeret uden for top-800 i verden og vandt. Argintineren havde været en del af verdens top-50 et årti tidligere, men et af spillets helt store talenter fik aldrig udfoldet sit potentiale.

Sejren i Tyskland kunne have kickstartet karrieren på ny, men bortset fra en niendeplads et par måneder senere er 38-årige Romero ikke sluttet i top-10 siden, omend han ikke har gjort flittigt brug af den vinderkategori, som udløber ved udgangen af denne sæson.

Niendepladsen kom i Omega European Masters, og der har han denne uge – ligeså overraskende - sat kursen mod titlen.

Romero gik ind til tredje runde på Crans-sus-Sierre Golf Club et slag fra førstepladsen, og allerede efter fem huller var han tre over par. Skuden kom dog hurtigt på ret køl igen, og halvvejs gennem runden var Romero tilbage i par for dagen. 

Det bedste var gemt til senere. Fra 13. hul lavede han birdie-eagle-birdie-birdie, og det førte til en score i 66 slag, -4, og en total i -14.

Romero tager et forspring på et slag ned til Wade Ormsby med til finalerunden.

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas denne uge. Jeg har en masse venner heromkring, og jeg kan virkelig godt lide banen. I morgen håber jeg, at jeg kan spille på samme niveau som i dag, sagde Romero til europatouren.

Han får brug for det, for med fremme inden de afgørende 18 huller er verdens nummer to og 13, Rory McIlroy og Tommy Fleetwood.

Det så længe ud til, at McIlroy skulle gå ind til finalrunden med det bedste udgangspunkt af de to stjerner, men en ellers solid runde begyndte at køre af sporet på 14. hul. Efter et drive på over 400 yards havde nordireren ikke andet end en lille wedge tilbage i andetslaget til par fem hullet, men den slog han i vandet og fik bogey. 

Banens to sidste huller krævede også tabte slag fra den nykårede vinder af FedEx Cup, og derfor kunne det kun blive til 69 slag lørdag og en samlet score i -11.

McIlroy har tre slag til toppen; Fleetwood har sammen med Gavin Green to. Englænderen med det lange hår er blevet nummer to og fire i sine to seneste turneringer, The Open og WGC – FedEx St. Jude Invitational, men man skal tilbage til Abu Dhabi i januar 2018, for at finde hans seneste sejr.

Det så heller ikke ud til, det skulle blive denne uge, Fleetwood efter en lange venten skulle få chancen for at løfte et trofæ, for i løbet af de første seks huller lavede han tre bogeys. 

De sidste 10 huller var dog bedre ved Ryder Cup-helten – som de har været det hele ugen igennem. Han lavede fem birdies i det stræk, og i løbet af de første tre dage har Fleetwood sammenlagt spillet hul 10 til 18 i -15. 

Det kan give et mentalt overskud, hvis Fleetwood formår at holde sig inde i kampen om sejren under finalerunden, hvor han slår ud fra en delt tredjeplads.

I -10 er Sergio Garcia heller ikke ude af kampen om sejren i bjergbyen, hvor han har et hjem. Efter en 66'er deler spanieren niendepladsen med Renato Paratore blandt andre. Italieneren, der er kendt som europatourens hurtigste spiller, var skyld i lørdagens største jubelbrøl, da han lavede hole-in-one på det 178 meter lange 13. hul.

Mens der er masser af spillere inden for rækkevidde af den førende argentiner, ser det ikke ud til, at der skal danskere med i kampen om sejren. Lucas Bjerregaard gik ind til weekenden på 12. pladsen, men med en skuffende runde i par dumpede sidste års tabende deltager i omspillet ned til 27. pladsen i -6.

Joachim B. Hansen var et slag bedre end sin landsmand under dagens runde, men samlet er han fire slag efter Bjerregaard. Sidste års vinder af challengetouren går ind til finalerunden på en delt 57. plads i -2.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk