Georgia Hall sikrer engelsk hjemmesejr | Golf.dk
Georgia Hall gik fire runder i 60'erne og vandt med en total i 271, -17.

Foto: Getty Images

Georgia Hall sikrer engelsk hjemmesejr

05/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Georgia Hall var otte år gammel, da Karen Stupples vandt den seneste engelske sejr i Women's British Open. Hun var 13 år, da skotten Catriona Matthew vandt den seneste britiske sejr. Den kom på Royal Lytham & St Annes, samme bane som havde værtskabet for årets udgave.

Det er meget pres at lægge på skuldrene af en 22-årig uden en eneste sejr på LPGA Touren, men Hall havde blikket stift rettet mod målet. Hun gik ind til finalerunden et slag efter Pornanong Phatlum og med en horde af store profiler bag sig. 

Begge medlemmer af førerbolden var velspillende og forhindrede forfølgerne i at invitere sig selv ind i kampen om sejren. Den tidligere verdensetter So Yeon Ryu kæmpede ellers en flot kamp efter at have lavet triplebogey på hul tre og fulgt op med en bogey. På resten af runden lavede hun syv birdies og sluttede 13 slag under par.

Det var lig med førstepladsen ved dagens start, men den score rakte kun til tredjepladsen, da det sidste putt var slået.

Phatlum lavede fire birdies på de første fem huller og var fortsat fire under par, da hun nåede 18. tee. Trods det flotte spil havde hun mistet førstepladsen. Hall fra Bournemouth lukkede hullet med dagens fjerde birdie på hul 13 og rykkede alene i spidsen med den sjette på hul 16. 

Selvom det blev til dagens eneste bogey på hul 18, vandt Hall med to slag i -17, da Phatlum indkasserede en doublebogey. 

- Det er for godt til at være sandt. Det har været mit mål at vinde British Open siden jeg var ni år. Jeg er så glad.

- Jeg havde bare brug for at forblive rolig og tålmodig. Det var meget tæt på de sidste to huller, og jeg sænkede alle mine putts i dag. 

- Inderst inde elskede jeg at slå slagene under pres. At lave seks birdies i finalerunden af en major er ikke dårligt, sagde Hall ifølge BBC.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer