Gary Woodland vinder US Open | Golf.dk
Gary Woodland lavede kun fire bogeys i løbet af ugen på Pebble Beach.

Foto: Getty Images

Gary Woodland vinder US Open

17/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Gary Woodland har vundet sin karrieres første major. Den 35-årige amerikaner lagde sig på førstepladsen halvvejs gennem US Open, og hele vejen frem mod målstregen formåede han at holde konkurrenterne bag sig.

Fem spillere havde fem slag eller færre op til Woodland på vej ind til de afgørende 18 huller. Rory McIlroy var en af dem, men allerede på andet hul faldt nordireren fra med en doublebogey. Det samme kan ikke siges om Brooks Koepka, en af spillets andre supersværvægtere. Den 29-årige dobbelt forsvarende mester indledte finalerunden som en besat, og med fire birdies i løbet af de fem første huller gjorde han det klart, at han var kommet for at bringe trofæet med hjem for tredje gang.

Siden en håndledsskade holdt Koepka ude af The Masters tidligt i 2018, har kun én spiller formået at slå verdensranglistens nummer ét i en major på amerikansk jord. Den spiller var Tiger Woods. Det viser størrelsen på den opgave, Woodland stod foran. 

Woodland kom til Pebble Beach som tredobbelt vinder på PGA Touren – et noget fattigt udbytte for en mand med hans evner, og ikke i nærheden af at stå mål med de nærmeste konkurrenters præstationer. Han var omringet af majorvindere som Justin Rose, Louis Oosthuizen, McIlroy og Koepka, og i den situation – med historiens tonstunge vægt på sine skuldre – ville der ikke have været noget at sige til, hvis han havde fået problemer med at holde dem stangen.

Men hele vejen viste Woodland, at han hører til i det selskab; at han selv er en major-mand. Der var to tidlige birdies for at holde Koepka på afstand, og senere på runden, da det hele skulle afgøres, havde han nerver af stål. En 3-wood på 14. hul vil sent gå i glemmebogen. Den førte til en birdie på et tidspunkt, hvor afstanden ned til Koepka kun var på ét slag. 

Et pitch fra denn ene side af green til den modsatte på 17. hul førte til en par, og det gav to slags forspring med ud på banens sidste hul. Det forspring kom ikke i fare, og i stedet endte Woodland med at sænke et putt på ni meter for birdie, en runde i 69 slag og en sejr på tre slag i -13.

Med en afsluttende 68'er gik Koepka alle fire runder i 60'erne, og alligevel blev han slået. Woodland havde alle redskaberne denne uge, og det var kun den firedobbelte majorvinder, som sluttede i nærheden af vinderscoren. Alle andre faldt fra.

Tredjepladsen blev delt mellem Justin Rose, Jon Rahm, Chez Reavie og Xander Schauffele i -7.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer