Garcia om hærværk i Saudi Arabien: - Undskyld! | Golf.dk
Sergio Garcia forsøger at lægge den episode bag sig, som førte til diskvalifikation i hans seneste turnering på europatouren.

Foto: Getty Images

Garcia om hærværk i Saudi Arabien: - Undskyld!

13/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tidligt i februar trak Sergio Garcia overskrifter, da han i raseri forvoldte skade på fem greens under tredje runde af Saudi International. Spillere i boldene bag spanieren klagede til europatouren, og det endte med diskvalifikation.

Derpå fulgte en udtalelse fra Garica, der ikke ligefrem var fyldt med anger.

- Jeg respekterer beslutningen om diskvalifikationen. I ren frustration beskadigede jeg et par greens, hvilket jeg gerne vil undskylde for. Jeg har informeret mine kolleger og medspillere om, at det aldrig vil ske igen, sagde han.

Efter en friuge vender Garcia denne uge tilbage til turneringsgolf, når han sæsondebuterer på PGA Touren i Genesis Open, en turnering Tiger Woods er vært for og spiller med i.

Forud for starten torsdag har Garcia adresseret episoden på Den Arabiske Halvø, og efter at have tænkt sig grundigt om, lagde han sig i overført betydning fladt ned på Instagram.

- Jeg har haft tid til at reflektere, og jeg vil gerne igen sige undskyld til mine fans og medspillere. Det, der skete, er ikke noget, jeg har lyst til at repræsentere, og det er ikke den person, jeg er inderst inde. Jeg er en følelsesladet spiller, og mens jeg mener, det er en af mine største styrker, så er det samtidig en af mine største fejl. Jeg vil arbejde hårdt på at udtrykke de følelser på den korrekte måde og være den bedste person, jeg kan være, lære af det og kigge fremad, skrev Garcia blandt andet. 

Garcia mener ikke, episoden er repræsentativ for hans karakter, men andre vil nok være uenige. Det er langt fra første gang, frustrationerne tager overhånd. Flere bunkere er i raseri blevet gennemtæsket gennem tiderne – heldigvis er de vant til at blive slået på; Engang tog han en sko af og kastede den ud blandt tilskuerne; særligt charmerende var det, da han spyttede i en hulkop. 

Med i feltet i Saudi Arabien var også Brooks Koepka, og den tredobbelte majorvinder var hård i sin kritisk, da han blev spurgt til Garcias opførsel ugen efter i podcasten Playing Through.

- Det er bare Sergio, der opfører sig som et barn. Det er uheldigt, han bliver nødt til at brokke sig og gøre sådanne ting. Alle spiller den samme golfbane. Jeg spillede ikke særlig godt, men man ser ikke andre gøre sådan noget. Når man er 40 år gammel, bliver man nødt til at blive voksen, sagde han.

Om Garcia kan få lov til at lægge episoden bag sig, eller om der skal skrives flere kapitler i sagaen, det finder vi måske ud af denne uge på Riviera Country Club i Los Angeles.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer