To fynske golfklubber fusionerer | Golf.dk
Vestfyns Golfklub får i 2019 nye medlemmer ind fra Sunset Golfklub, som ophører efter få års eksistens.

Foto: Privat

To fynske golfklubber fusionerer

26/11 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Sunset Golfklub lukker med udgangen af året. Den lille klub har lavet en aftale med nærliggende Vestfyns Golfklub om, at medlemmerne kan rykker derover fra 2019.

- Det er da lidt trist. Vi er nogle stykker, der i årevis har brugt forfærdelig meget tid på det her, siger Niels Andersen, der er formand i Sunset Golfklub.

Men han fortæller, at klubben ikke har kunnet blive enige om en aftale med baneejeren omkring medlemmernes fremtidige spil på banen.

Sunset Golfklub er med sine 34 medlemmer officielt Danmarks mindste golfklub.

Den titel overtages så fra nytår af Arrild Golf Klub, der ifølge den officielle medlemsstatistik har 51 medlemmer.

Sunset Golfklub blev etableret i 2013 og har hele tiden brugt den privatejede bane Sunset Golf, som har ni huller og er omkring 1600 meter lang.

- Jeg har selv spillet golf siden 1950’erne, og jeg skulle i gang igen efter en årrække, hvor jeg ikke havde spillet. Så banens længde passede mig fortrinligt, og så var der den fordel, at der ikke var nogen ventetider, forklarer Niels Andersen.

Han fortæller også, at nogle af Sunset Golfklubs medlemmer nu har meldt sig ud, så det kan godt være, at det blot bliver omkring 25 spillere, der tager med over i Vestfyns Golfklub, som har 647 medlemmer.

Selve Sunset-banen, som har eksisteret siden midten af 00’erne som pay and play bane, vil dog bestå. Det fortæller Niels Andersen, som understreger, at han ikke ved mere om, hvad der fremover skal ske med ni-huls banen.

Selvom Niels Andersen egentlig gerne vil spille en kort bane, fortsætter han selv sit golfliv i Vestfyns Golfklub.

- Der er jo ingen, der tvinger mig til at spille 18 huller, og så kan en buggy nok også hjælpe lidt på det.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer