Fynsk klub vil overtage banen | Golf.dk
Barløseborg Golfklub håber at kunne overtage banen.

Foto: bbgolf.dk

Fynsk klub vil overtage banen

13/01 - 2020 | Henrik Søe

Barløseborg Golfklub arbejder nu på at blive herre i eget hus. Planen er at overtage anlægget fra den nuværende ejer, men det kræver, at klubben får opbakning fra medlemmerne og er i stand til at finde den nødvendige finansiering. 

De nuværende ejere af Barløseborg Golfbane, Niels og Ann Haustrup, har ytret ønske om et generationsskifte og har derfor spurgt golfklubben, om de kunne være interesseret i at overtage anlægget som klub. 

Efter at have forhandlet med ejerne om vilkårene for en overtagelse, har bestyrelsen indgået en principaftale om at overtage banen, drift af banen, maskiner, bygninger og restaurant. Men der venter dog stadig et stykke arbejde, inden dokumenterne kan underskrives. 

- Det afhænger af, om vi kan få medlemmernes opbakning på generalforsamlingen, og om vi kan finde den nødvendige finansiering. Så der er et stykke vej endnu, siger Arne Jakobsen, formand for Barløseborg Golfklub.

Hvis klubben skal overtage anlægget, er det samtidig en forudsætning, at man kan fritages for moms og grundskyld. Det skal klubben i givet fald have en forhandling med kommunen om. 

Selv om mange ting endnu skal falde på plads, har klubbens bestyrelse valgt at lufte tankerne over for medlemmerne.  

- Hvis vi skal ud og finde finansieringskilder og investorer til projektet, er det svært at holde sådan noget hemmeligt, så vi valgte at offentliggøre, at vi har indgået en principaftale med mulighed for overtagelse, hvis vi ellers kan opfylde de betingelser og forudsætninger, der ligger i aftalen. Vi gør det fordi, vi har været glade for at spille golf i Barløse i mange år, og vi vil gerne hjælpe baneejeren med at komme herfra på en ordentlig måde. Og mit indtryk er, at medlemmerne indtil videre synes det lyder spændende, siger Arne Jakobsen. 

Barløseborg Golfklub, der ligger ved Assens, blev indviet i 2006 og udvidede til 27 huller året efter. Klubben tæller omkring 475 medlemmer og har oplevet et lille fald i medlemsskaren de senere år. Og Arne Jakobsen medgiver, at han gerne så lidt flere medlemmer. 

- Det er ikke alarmerende, men vi håber, bunden er ved at være nået, og at vi nu kan stabilisere os på det niveau eller forhåbentlig komme lidt højere op, siger han.  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer