Fuld pointhøst til Smørum og Vejle | Golf.dk

Foto: Henrik Schou

Fuld pointhøst til Smørum og Vejle

07/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Uden Nanna Koerstz Madsen på holdet er Smørum svære at bide skeer med. Når LPGA Tour-spilleren tager sig en friuge fra at kampene mod verdens bedste spillere og i stedet stiller op for sin hjemmeklub i Santander Divisionen, er de nærmest umulige at have med at gøre.

Hun er garant for point, og søndag gik det ud over Simon´s, som dagen inden havde slået de forsvarende Danmarksmestre fra Hillerød.

Sammen med Marie-Louise Tommerup skulle Koerstz Madsen blot spille 15 huller, før sejren var i hus i deres foursome, og i sin single vandt hun allerede efter 12 huller mod Sophia Carlsen.

Koerstz Madsen var ikke den eneste fra hjemmeholdet, som leverede en magtdemonstration i singlerne. Louise Markvardsen vandt med 6&4 mod gæsternes Caroline Christensen. 

Samlet sluttede det 10-2, det uden at Smørum led et eneste nederlag, og det gav de femdobbelte Danmarksmeste fire point ud af fire mulige fra første kampweekend i Øst.

Oprykkerne fra Kokkedal har ikke haft den nemmeste introduktion til Santander Divisionen. Lørdag kom de op imod Smørum, og søndag tog de imod Hillerøds forsvarende mestre. 

Det fik de nul point ud af, da gæsterne vandt 4-8. hentede årets første point og efterlod oprykkerne i bunden af tabellen.

Også i Vest har en klub topkarakter en tredjedel af vejen gennem gruppespillet. Efter en kneben hjemmesejr mod oprykkerne fra Mollerup i første runde besøgte vejlenserne søndag Aalborg. Efter to foursomes og fire singles kunne de tage tilbage sydover med en sejr på 3-9.

Søstrene Bertelsen, Josephine og Stephanie, vandt hver deres single og tilsammen en foursome, på vej mod en komfortabel sejr.

Vejle er to point foran FH Horsens, som spillede hjemme for anden dag i træk og fik uafgjort 6-6 for anden dag i træk.

Hjemmeholdet havde ryggen mod muren, da Santander Divisionens nye hold, Mollerup, vandt en foursome, delte den anden, trak det længste strå i eftermiddagens første single og delte nummer to.

Men derfra tog fusionsholdet over. Smilla Sønderby vandt 2&1 over Sara Monberg, og i den sidste single led Christine Skylvad et knusende nederlag på 6&5 til hjemmeholdets Sofie Kibsgaard.

Alle hold er på tavlen i Vest, og med fire runder tilbage er kampen om at komme med i finalespillet vidt åbent.

Link til Danmarksturneringen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer