Fremtiden er på spil i Wyndham Championship | Golf.dk
Johnson Wagner har vundet tre gange på PGA Touren, men i år er han på en stor opgave blot for at opnå fuld spilleret.

Foto: Getty Images

Fremtiden er på spil i Wyndham Championship

02/08 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Majorsæsonen er overstået og millionerne i FedEx Cup-slutspillet er lige om hjørnet, så for mange af de største navne på PGA Touren er Wyndham Championship en god anledning til at holde lidt fri. For spillerne længere nede i fødekæden er det en af årets vigtigste uger.

Det er på Sedgefield Country Club, det bliver afgjort, hvilke 125, som får en fuld kategori til næste sæson på PGA Touren; hvilke 150, som får delt spilleret til den kommende sæson; og hvilke 200, som kvalificerer sig til Korn Ferry Tour Finals med mulighed for at genvinde PGA Tour-kortet. Der kæmpes for levebrødet, og det garanterer drama. 

En af hovedpersonerne under første runde var Johnson Wagner. Udover en delt andenplads i Puerto Rico Open har der ikke været meget at juble over i de 18 turneringer, 39-årige Wagner har spillet denne sæson. Resultatet af den skuffende formkurve er, at Wagner gik ind til Wyndham Championship på 156. pladsen i FedEx Cuppen.

Torsdag var spillet dog i top, og efter en bogeyfri runde i 63 slag (-7), ligger han til at avancere til 122. pladsen for sæsonen. Scoren på første runde giver Wagner del i tredjepladsen. Han er et slag efter sydkoreanerne Byeong Hun An og Sungjae Im helt i front.

I -6 finder man både den forsvarende mester, Brandt Snedeker, og sidste års nummer to – en anden tidligere vinder af turneringen – Webb Simpson. De deler placering med Jordan Spieth, som efter sine tidligere usædvanligt høje standard har haft en rædselsfuld sæson med kun en enkelt top-5 placering.

Det er det lange spil, der har udfordret Spieth i år, mens putteren har været bedre end nogensinde tidligere. Torsdag nåede han nye højder i det finurlige spil på greens, da han vandt mere end fem slag i Strokes Gained Putting i forhold til feltet på vej mod en tangering af sin laveste runde i sæsonen.

Lidt længere tilbage finder man tre nyprofessionelle, som bliver ved med at imponere. Matthew Wolff er fem under par og på 16. pladsen. Han er et slag foran Collin Morikawa og Viktor Hovland på 27. pladsen. Hovland er den eneste af de tre tidligere college-profiler, som endnu ikke har vundet på PGA Touren, og derfor også den eneste, som ikke er kvalificeret til FedEx Cup-slutspillet. 

Kun en sejr vil forlænge nordmandens sæson på PGA Touren, og det samme gælder Danmarks eneste deltager. 

Lucas Bjerregaard kan godt lægge planer for den nye sæson i USA, men vinder han ikke Wyndham Championship, må han holde sig til Europa, indtil den nye sæson indledes på den anden side af Atlanten i oktober.

Ikke meget tyder på, at Bjerregaard skal løbe med sejren, for scores er generelt lave på banen i North Carolina, og en runde i 69 slag rækker blot til en delt 93. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer