Fra lokal helt til verdensstjerne | Golf.dk
Fra New York til Gatten. Lucas Bjerregaard er tilbage for at spille Made in Danmark efter at have leveret sit bedste resultat i en major.

Foto: Jens Morten

Fra lokal helt til verdensstjerne

22/05 - 2019 | Henrik Søe

Der er sket en del med Lucas Bjerregaard, siden han for fem år siden missede cuttet i den første udgave af Made in Denmark. Og der er i den grad foregået meget i det sidste halve år, hvor den 27-årige nordjyde har brudt lydmuren og nu leger på samme legeplads som de helt tunge drenge i verdenstoppen.

Men den nordjyske dialekt er der stadig. Og nu er han bare glad for at være i Himmerland for at spille Made in Denmark og møde venner og familie.

- Det var en fed turnering i Silkeborg sidste år, men jeg er glad for at turneringen er tilbage i Himmerland. Det er jo hjemme, siger han. 

Lucas Bjerregaard har været med i alle fem udgaver af Made in Denmark, og formkurven har  - også på den front - været opadgående. De to første år bød på missede cuts, hvorefter det blev til placeringer som nr. 63. og 27. Den hidtil bedste placering i Made in Denmark kom i Silkeborg sidste år, hvor Bjerregaard hentede en 6. plads.

Der vil uden tvivl være mange tilskuere, som kommer til at følge frederikshavneren rundt på banen i de kommende dage, og de kan forvente en endnu mere moden udgave af Lucas Bjerregaard. 

- Jeg er vokset meget på golfbanen i det sidste halve år, og jeg har lært noget fra de to første år, hvor jeg ikke spillede specielt godt her i Himmerland. Jeg lagde for meget pres på mig selv og ville det for meget. Nu er der mere ro på, og jeg sørger for at få slappet af, siger Lucas Bjerregaard, der så småt er ved at have rystet jetlag’en ud af kroppen efter sidste uges anstrengelser ved US PGA Championship i New York.

- Det var en turnering på en krævende bane, og det trak tænder ud, siger Lucas Bjerregaard, der tog en 16. plads - karrierens bedste major-resultat - med i flyveren til Danmark.

Han var dog mere tilfreds med scoren, end han var med spillet.

- Jeg spillede ikke så godt, som jeg havde håbet på, og især driveren, som var så vigtig på den bane, fungerede ikke så godt som de sidste par måneder. Jeg holdt nogenlunde sammen på det og fik skramlet mig til en okay score til sidst, men det lugtede af lidt mere, siger Lucas Bjerregaard, som understreger, at han ikke var utilfreds med resultatet.

- Jeg er nok bare den perfektionistiske type, der gerne have mere. Og i takt med at jeg spiller bedre, stiller jeg også højere krav til mig selv, siger han.

Selv om Lucas Bjerregaard måske ikke husker US PGA Championship for det gode spil, så fik han et minde for livet, da han på finalerunden lavede turneringens eneste hole-in-one på 17. hul. Et slag, som udløste voldsomme jubelscener fra det euforiske amerikanske publikum.

- De gik rimelig meget amok. Jeg husker faktisk ikke, hvad der skete i de 10 minutter, men det var noget af det sjoveste, jeg har prøvet i min karriere, siger Lucas Bjerregaard, som meget gerne vil gentage bedriften i Himmerland.

- Nu har jeg spillet golf i 18 år, og min hole-in-one i sidste uge var kun nummer to i karrieren, så jeg kan nok ikke love en i den her uge. Men der findes nok ikke et hul, som jeg hellere ville lave hole-in-one på, end 16. hul. Det kunne være ret fedt, siger Lucas Bjerregaard om det berømte par 3-hul på Himmerland Hill.  

Lucas Bjerregaard har i år fået sit store gennembrud på den helt store scene. Sejren over Tiger Woods og fjerdepladsen i WGC-Matchplay - plus de to top 25-placeringer i Masters og US PGA har bragt nordjyden op i den absolutte verdenselite. Takket være de fremragende resultater i USA har Bjerregaard sikret sig et midlertidigt medlemskort af PGA Touren, og han er nu godt på vej til at sikre sig kortet til næste år.

Men succesen i USA og placeringen omkring nummer 50 på verdensranglisten har også betydet, at han har svært ved at planlægge resten af sæsonen, fordi der med kort varsel kan dukke invitationer op til de lukrative turneringer på den anden side Atlanten.

- Jeg tager en uge ad gangen, og så kommer jeg forhåbentlig i en position, hvor jeg kan planlægge lidt mere fra starten af næste år. Men jeg kommer ikke til at fravælge europatouren og udelukkende spille på PGA Touren. I den perfekte verden spiller jeg begge steder, siger Lucas Bjerregaard.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:127,874
 • Unique Visitor:26,963
 • Registered Users:153,945
 • Unregistered Users:30,919
 • Blocked Users:12,336
 • Published Nodes:14,476
 • Unpublished Nodes:245
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.219.167.194
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:8,239
  • This week:107,528
  • This month:127,911
  • This year:127,911

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk