Fra førsteplads til misset cut | Golf.dk
Matt Everys anden runde talte fire bogeys, fire doublebogeys og enn enkelt birdie.

Foto: Getty Images

Fra førsteplads til misset cut

07/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Efter første runde af Arnold Palmer Invitational rakte syv under par til førstepladsen. Efter 36 huller er den score stadig nok til at føre, men manden, som lå i spidsen fredag morgen, er ikke længere i nærheden af toppen. Faktisk er han ikke engang med i turneringen længere.

Matt Every har vundet to gange på Bay Hill, og 2020-udgaven af turneringen i Orlando så ud til at kunne blive et nyt højdepunkt i karrieren for den 36-årige amerikaner. 

Med et bogeyfrit udlæg i 65 slag distancerede Every samtlige konkurrenter, inklusiv en velspillende verdensetter i form af Rory McIlroy. Men under anden runde faldt spillet fuldstændigt fra hinanden.

Det blev til fire doublebogeys og en score, der løb op i 83 slag, 18 slag flere end torsdag. Det bragte Everys score til +4 samlet, og da cuttet faldt i +3, bliver konsekvensen en friweekend for manden, som sluttede allersidst en uge tidligere efter en 85'er.

- Det har ikke noget at gøre med anden runde generelt. Det er bare det, at sidste uge stank jeg hele ugen. I dag stank jeg bare gradvist hele dagen. Det er bare... det stank. Det er ærgerligt for mig, for jeg ville virkelig gerne spille godt her, og jeg så det slet ikke komme, hvis jeg skal være ærlig. Men den slags ting sker. Men det har det bare med at ske ret ofte for mig, sagde Every til amerikansk tv. Uanset udfaldet af ugens turnering har Every uden tvivl vundet fans for at sige tingene, som de er. 

Lee Westwood, Phil Mickelson, Henrik Stenson, Adam Scott, Justin Rose og Tommy Fleetwood var også blandt spillerne, som faldt for cuttet. For Fleetwood er det første friweekend i en turnering siden slutningen af juni 2018.

En anden engelsk Ryder Cup-spiller har lagt sig i front for de 69 mand, som avancerede til de afgørende 36 huller. Tyrrell Hatton lavede en håndfuld birdies på vej mod en runde tre under par. Med den nåede Hatton til -7, en score som også sydkoreaneren Sung Kang er i efter en 68'er, -4.

Hatton vandt i Tyrkiet sent i 2019, men siden har han været skadet i tre måneder frem til WGC – Mexico Championship. Der blev det til en sjetteplads, og i sin anden start efter at være vendt tilbage, er han igen på vej mod et topresultat.

- Jeg er ret glad for min score, selvom jeg ikke er så tilfreds med, hvordan jeg spillede på min bag-ni. Jeg følte, jeg mistede mit sving en lille smule. Så jeg er lidt overrasket over, at jeg er på førstepladsen i øjeblikket, sådan som det føltes på bag-ni. Jeg må takke min putter og mit korte spil for det, sagde Hatton på sit pressemøde efter runden.

De to i front har et slag ned til Danny Lee på tredjepladsen, mens Rory McIlroy er har del i fjerdepladsen i -5 trods en anden runde et slag over par. I samme total finder man sidste uges vinder, Sungjae Im.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer