Fowler vinder trods rædselsrunde i Phoenix | Golf.dk
Rickie Fowler har tilsyneladende svært ved at finde en grimasse, der kan passe på TPC Scottsdale. Man forstår ham godt.

Foto: Getty Images

Fowler vinder trods rædselsrunde i Phoenix

04/02 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Alt lå til, at Rickie Fowler søndag skulle vinde Waste Management Phoenix Open. Han havde trods alt en føring på fire slag.

Alt lå til, at hvis det alligevel skulle blive tæt, så skulle truslen komme fra de store kanoner Justin Thomas og Matt Kuchar, som begge var i førerbold med Rickie Fowler.

Sådan gik det slet ikke på en dag hvor golfguderne hældte regnmasser, regeldrama og anden ragnarok i hovedet på 30-årige Fowler.

Rickie Fowler stod godt nok tilbage med pokalen til sidst, men først efter en helt grotesk finalerunde, hvor han i løbet af 12 huller smed otte slag til en stabilt spillende Branden Grace, som overtog førstepladsen.

Så kom fire huller, hvor Fowler langsomt genfandt fodfæstet. Grace lavede to dumme fejl på hul 17, et kort par-4 hul, hvor sydafrikaneren første slog i vandet og derefter i en bunker. Så var Fowler tilbage, hvor han havde været siden den første dag - i spidsen.

Rickie Fowler slap inden da relativt hurtigt af med Kuchar og Thomas, som besøgte både sand, vand og kaktusser på ørkenbanen i Arizona.

Men verdens nummer 14 gjorde det bare ikke nemt for sig selv. Først på hul 10 fik Fowler endelig sin første birdie.

Men allerede hullet efter lykkedes det ham at formøble tre slag med en kombination af dårligt spil og grotesk uheld.  Fowler slog et ellers simpelt chip alt for langt, så bolden trillede i vandet. Efter to mislykkede drop måtte han placere sin bold. Men da Fowler gik på green for at analysere linien på sit indspil, trillede hans bold tilbage i vandet, og dommer Slugger White determinerede, at det skulle koste Fowler yderligere et slag mere at måtte placere den igen. Til sidst måtte han hole et halvlangt putt for en triple bogey.

Den ellers næsten altid smilende Fowler stod skulende under sin paraply. Som for at føje spot til skade silede regnen ned over TPC Scottsdale, som plejer at være knastør.

Men Rickie Fowler vandt altså til sidst, da Branden Grace snublede på målstregen, mens Fowler stivede sit scorekort af med birdies på 15. og 17. hul (han havde putts for eagle på begge huller).

Det var første gang siden 1983, at en spiller har vundet på PGA Tour efter at have lavet både en double bogey og en triple bogey på sidste runde. Fowler havde nemlig allerede på hul 5 lavet en double bogey, som han altså fulgte op med en triple bogey på 11.

Sejren er hans femte på PGA Tour. Den kun 30-årige Rickie Fowler havde forinden smidt den ene føring efter den anden, hvorfor han var under et særligt pres for at vise, at han ikke altid er den, der smelter i det rampelys, der følger med, når hans orange trøje pludselig bliver førertrøjen.

Fowler bliver muligvis bedømt efter en urimelig målestok. Manden er trods alt kun 30 år. Han har top-5 placeringer i alle fire majors, Udover sine fem officielle PGA Tour-sejre har han også tre sejre uden for USA. Blandt dem store europatour-sejre ved Abu Dhabi Championship og Scottish Open.

Da regnen og røgen havde lagt sig var det med en forspring på to slag til Branden Grace, at Rickie Fowler vandt Waste Management Phoenix Open 2019. Fowlers finalerunde blev spillet i 74 slag, tre over par. En klar forringelse af mandens første tre runder i 64, 65 og 64 slag.

Dermed blev Fowlers samlede vinderscore 17 under par.

- Det var ikke sjovt. Men vi gjorde det, vi skulle, selvom vi var uheldige et par gange. Jeg er glad for den måde, vi kørte på og fik klaret opgaven, sammenfattede Rickie Fowler dagen lige efter, han havde holet sit vindende putt.

 

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer