Fortsat danskere nær podiet | Golf.dk
Kun få spillere var under par på anden runde i Portugal. Smilla Sønderby var en af dem.

Foto: Rasmus Baaner

Fortsat danskere nær podiet

31/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Halvvejs gennem årets første internationale eliteturnering er der åbnet en kløft mellen medlemmerne af den danske delegation. Tre får mulighed for at spille med om podieplaceringerne, mens to får deres sag for i kampen om at klare cuttet.

89 spillere var til start ved Portuguese International Ladies Amateur Championship, og af dem kommer kun top-40 videre til lørdagens finalerunde. Kvalifikationskravet efter 36 huller er +5, og den score er Sofie Kibsgaard, den forsvarende danmarksmester i slagspil, og Louise Markvardsen, forsvarende danmarksmester for klubhold, begge fire slag fra. 

Kibsgaard lavede birdie på to af banens par tre huller, men hendes score torsdag løb alligevel op i 78 slag. Markvardsen lavede ikke en eneste birdie på sin runde i 77 slag. Scoren i +9 rækker til en delt 64. plads.

Det ser langt bedre ud for Amalie Leth-Nissen og Smilla Sønderby. Begge var i top-5 efter første runde, og der er de fortsat at finde efter torsdagens spil på Montado Golf Resort. Det til trods for, at begge gik banen syd for Lissabon over par.

Sønderby fortsatte tendensen med at lave masser af birdies. Fem stykker blev det til, så hun nu har lavet 13 over de første to dage – mere end en hvert tredje spillede hul. Det blev dog også til seks bogeys under dagens runde, og scoren i 73 slag, +1, bragte hende tilbage til -2 samlet.

Det giver en delt femteplads, hvor også Leth-Nissen er placeret. Det 14-årige stortalent gik den 5615 meter lange bane to slag over par. Fra -2 har de to danskere kun et enkelt slag op til tredjepladsen. Der skal arbejdes noget hårdere, hvis den førende skal trækkes i land. 

Der var skiftedag mellem skotterne i toppen af tabellen. Chloé Goadby dumpede ned til -3, mens Hazel Macgarvie spillede sig helt til tops i -7 med en 68'er.

Chancerne for at få Fie Olsen med i kamp om podieplaceringerne er bestemt også til stede. Kun fem spillere afleverede en lavere score end Olsens 71'er. Runden i -1 bragte hende frem til en delt 18. plads i +1. Hun har fire slag op til tredjepladsen med 36 resterende huller.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer