Forsvarende mestre stærkt fra start | Golf.dk
John Axelsen og Sofie Kibsgaard har tre sejre mellem sig i DIAC/LDILAC, og de er igen med fremme i årets udgave.

Forsvarende mestre stærkt fra start

04/07 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden sejrede John Axelsen og Sofie Kibsgaard i Danmarks stærkeste amatørturnering, Danish International (Ladies) Amateur Championship, og de lader ikke til at være indstillet på at give titlerne fra sig. 

Onsdag blev årets udgave af DIAC og DILAC skudt i gang, og de forsvarende mestre var igen yderst velspillende i Silkeborg Ry Golfklub. 

Trods to doublebogeys klarede Kibsgaard sig rundt i +1, og det giver Morsø-spilleren tredjepladsen. Derfra er der kun et enkelt slag til toppen, hvor man finder Malene Krølbøll og Louise Markvardsen.

24 spillere deltager, og noget overraskende skal man ned til en delt 13. pladsen for at finde Puk Lyng Thomsen. Verdens nummer 21 lavede en håndfuld birdies men skulle alligevel bruge 79 slag på de første 18 huller. Med syv slag til førstepladsen skal der leveres golf af høj klasse de kommende dage, hvis Lyng Thomsen skal tilbage i topstriden.

Blandt herrerne formåede kun Brønderslevs Frederik Kjettrup og Smørums Mathias Lorentzen at matche Axelsen. Runder i 68 slag giver de tre en delt førsteplads.

Et kig på den øvre del af stillingen giver grund til optimisme omkring det forestående Europamesterskab. Efter at have vundet det individuelle EM holder Nicolai Højgaard fri, men brormand og uofficiel individuel verdensmester, Rasmus, er til start og kom rundt et slag efter landsholdskollegaen Axelsen. 

Det rækker til en mangedelt fjerdeplads, hvor man også finder vinderen af PGA Championship på Nordic League, Morten Toft Hansen. Andreas Hillersborg kom også rundt under par og er på en delt niendeplads i -1.

Af de fem udvalgte herrelandsholdsspillere kom kun Gustav Frimodt lidt sløvt fra start, men fra 49. pladsen i +4 har han stadig mulighed for at kæmpe sig tilbage i topstriden i løbet af de resterende 54 huller.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer