Forsvarende mester spiller sig til tops | Golf.dk
Xander Schauffele har ikke tabt et slag i løbet af de 36 første huller ved Tournament of Champions.

Foto: Getty Images

Forsvarende mester spiller sig til tops

04/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

For to et halvt år siden havde Xander Schauffele aldrig prøvet at være i top-250 på verdensranglisten, men siden har den 26-årige amerikaner haft kurs mod toppen. Fire sejre er det blevet til, inklusiv Tour Championship i 2017, WGC – HSBC Champions i 2018 og Sentry Tournament of Champions for et år siden.

Nu er han tilbage på Kapalua, og selvom banen er ændret og vejret langt fra den paradisiske normal, er Schauffele igen i front for vindernes turnering.

Et par gange fredag blev spillet stoppet kortvarigt, da der samlede sig vandpytter omkring på Plantation Course, og stærk vind var også en stor udfordring for den 34 deltagere. Kun én mand klarede sig rundt uden at sætte et eneste slag til: Schauffele.

Faktisk er han nået halvvejs gennem turneringen uden at lave en eneste bogey. Det blev til fire birdies torsdag og fem stykker på anden runde. Med en samlet score i -9 er Schauffele alene på førstepladsen med gode chancer for at forsvare sin titel og hente sejr nummer fem PGA Touren samt forbedre sin niendeplads på verdensranglisten.

En række spillere, heriblandt tidligere vindere, vil dog mene, de har noget at skulle have sagt, inden trofæet uddeles. På en dag, hvor kun fire mand afleverede runder i 60'erne på par 73 banen, var Patrick Reed bedst af alle. Vinderen fra 2015 klarede udfordringerne i 66 slag. Det bragte Reed til -8 for turneringen og giver en plads i lørdagens førerbold.

Reed deler andenpladsen med Joaquin Niemann, som førte efter første runde. Chileneren var over par gennem det meste af runden, men birdies på 15. og 16. hul gav en runde i 72 slag, som holder ham inden for et slag af førstepladsen.

Inden de afgørende 36 huller er Rickie Fowler (71) på fjerdepladsen i -7, mens Patrick Cantlay (71) deler femtepladsen med mesteren fra 2017, Justin Thomas (73). Thomas lavede bogeys på dagens to sidste huller for at falde tilbage til -6. Tre slag fra toppen har han dog stadig gode chancer for at løbe med sejren for anden gang i Sentry Tournament of Champions.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer