Formidable Højgaard tager andenpladsen i KLM Open | Golf.dk
Der er ikke længere nogen tvivl om at Nicolai Højgaard allerede som 18-årig er en af Danmarks bedste golfspillere.

Foto: Getty Images

Formidable Højgaard tager andenpladsen i KLM Open

15/09 - 2019 | Jakob Schmidt

Med sine kun 18 år og 187 dage var Nicolai Højgaard ved at skrive historie på europatouren, da han søndag kun var ét slag fra et omspil med den nu 3. mest vindende spiller nogensinde på europatouren Sergio Garcia.

Højgaard var sensationelt spillende hele turneringen igennem og en dramatisk slutning var lige ved at ende ud til hans fordel.

På hul 16 endte hans drive i en fairwaybunker med ca. 80 meter til pinden. En rigtig svær afstand, som desværre medførte et for kort indspil. Herfra gav han sig selv en god chance for par, men hulkanten sad en stopper for det og en bogey bragte ham to slag efter Garcia på daværende tidspunkt.

Et par minutter efter var det Garcias tur til at forsøge sig på samme slag fra bunkeren på hul 16 som Højgaard. Den rutinerede spanier viste hvordan det skulle gøres og omsatte det hul til en birdie og et forspring på tre slag. Det lignede mere og mere en spansk sejr, men Højgaard ville det anderledes.

Det danske talent viste ikke skyggen af nerver dagen igennem og på hul 18 sendte han sit drive 282 meter lige midt i fairway. Det hul har indtil videre udelukkende givet Højgaard birdies i denne turnering, men i dag skulle der en eagle til for at komme op ved siden af Garcia på leaderboardet, da spanieren netop havde misset et kort par putt på hul 17.

Puttet på otte meter endte desværre lige venstre for hullet og en birdie på sidste hul gav ham en runde i 68 slag. Det var dermed op til Garcia at afgøre turneringen og han skulle bare lave en par på hul 18 for at tage sejren. To sikre slag op af fairway, et kort indspil og to putts var nok og med ét enkelt slag sluttede Højgaards eventyr.

Nicolai har dog intet at skamme sig over og alle tilskuere samt kommentatorerne var heller ikke i tvivl. Det her danske talent kommer til at vinde en turnering på europatouren en dag. I dag må han dog nøjes med andenpladsen i samlet -17, ét slag bag førstepladsen men to slag foran Matt Wallace som endte alene på tredjepladsen.

Normalt så lever en 18-årig måske af en SU og lidt lommepenge fra mor og far, men med andenpladsen kan Højgaard samtidig glæde sig over en check på over 200.000 euro, som vil gøre livet og golfkarrieren lidt nemmere for spilleren fra Gyttegård.

Jeff Winther havde også chancen for at spille sig i top ti, men en halv kikset dag gav ham en score i +3 og han måtte se sit navn rasle ned på en 36. plads i turneringen.

Link til resultatet

User Comments:

  • ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    17/09 - 2019 | Hans-Jørn Mortensen

    Fem stjerner til Nicolai! Mindst!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer