Forløsning for Campillo | Golf.dk

Forløsning for Campillo

28/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

mange gange, tæt på. Endelig! Endelig blev det Jorge Campillos tur til at blive hyldet som vinder på europatouren. 

Den 32-årige spanier kendte kun alt for godt følelserne, som Erik Van Rooyen, Sean Crocker og Julian Suri stod med efter deres delte andenplads. Seks gange har Campillo selv prøvet det, fire gange derudover er han blevet nummer tre. I Trophée Hassan II var det madrilenerens tur til at slutte øverst på skamlen.

Posen blev rystet en hel del gange i toppen af tabellen, men med birdies på 16. og 17. hul rykkede Camillo fri i toppen.

Der var ellers lagt op til endnu et topresultat uden trofæ, da han spillede de første tre huller to slag over par, men fra ottende hul på den svære Royal Golf Dar Es Salam Red Course begyndte han arbejdet med at vende to over par til to under.

Da det arbejde var gjort, kunne Campillo med en par sikre sig sejren i -9 med to slag ned til amerikanerne, Suri og Crocker, samt Van Rooyen fra Sydafrika.

- Det har taget sin tid, men det er det hele værd. Jeg kommer til at nyde det. Jeg har lovet at gøre så mange ting, når jeg fik en sejr, at jeg nok bliver nødt til at tage et par uger fri.

- Det var hårdt. Jeg havde ikke mit bedste spil. Jeg missede nogle teeslag, men jeg puttede fantastisk. Jeg slog nogle fantastiske slag på de sidste huller, og jeg er stolt. Jeg er stolt af den måde, jeg sluttede af på. Jeg sluttede som en mester, sagde Campillo umiddelbart efter sejren.

Dermed blev det en spansk double i den marokkanske hovedstad. Et par timer tidligere vandt Nuria Iturrios Lalla Meryem Cup med syv slag.

Trods en dag uden ret meget vind afleverede ingen af finalisterne i Trophée Hassan II scores i 60'erne søndag. De tre danskere var alle over par. 

Lasse Jensen lavede en birdie og to bogeys for en 74'er og en 49. plads i +5. Joachim B. Hansen brugte også 74 slag og sluttede samlet et slag bedre på en delt 38. plads.

For Jeff Winther blev de afgørende 18 huller en følelsesmæssig rutsjebanetur, og der var ikke meget energi tilbage, da han nåede i klubhuset i 75 slag.

Ved dagens start var Winther nummer 16, men alt det gode arbejde i løbet af de første 54 huller var ved at blive sat over styr til slut. Han var to over par for runden på vej ind til de sidste fire huller, og så fulgte en doublebogey og en bogey.

- Jeg kunne havde slået nogen ihjel, sagde han, da ugens arbejde var gjort. De fleste af os kender nok følelsen.

Det hjalp lidt på humøret – og en hel del på slutplaceringen – at han slog en 3-wood op til fire meter på det korte par fire hul 17. og holede puttet for eagle. På 18. havde han et putt på cirka samme længde, og igen fandt bolden vej til hullet, denne gang for birdie.

Det resulterede i en delt 25. plads i +1. Det er fjerde gang ud af syv mulige i denne sæson, at Winther slutter i top-25. Han har kun misset ét cut og er fremme som nummer 97 på Race to Dubai. 

Campillo tog sig af førstepræmien på 416.660 euro. For sin 25. plads fik Winther 24.500.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer