Flot runde bringer Ovesen frem i tabellen | Golf.dk
Martin Ovesen slog til, da det for alvor gjaldt og skal spille finale på Izki Golf Club i weekenden

Flot runde bringer Ovesen frem i tabellen

15/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Trods en doublebogey midt på runden kom Martin Ovesen rundt i 67 slag på tredje runde af Italian Challenge Open. Seks birdies producerede den eneste tilbageværende dansker på Is Molas Resort, og runden i -4 sendte Kolding-spilleren 12 placeringer frem i stillingen til nummer 35.

I -8 har Ovesen kun to slag op til top-20, og med 300.000 euro i samlet præmie giver det muligheder for avancement på Road to Oman under søndagens finale. 

Efter de første 12 turneringer i 2017, og med 15 tilbage før sæsonfinalen, er Ovesen nummer 55 på pengelisten. De 15 bedst placerede ved sæsonens afslutning bliver forfremmet til europatouren, og i 2016 var kravet 92.852 euro. Med sine 13.460 euro har danskeren lang vej til den total, men skotten Bradley Neil er hastigt på vej mod at sikre sin plads på europatouren.

Efter en andenplads i sidste uge er han i position til at tage sejren på Sardinien. Runder i 65 og 64 blev fulgt op med en ny 64'er, og i samlet -20 tager den 21-årige et forspring på to slag med til finalerunden.

Neil har produceret en imponerende mændge birdies over de første 54 huller. 24 er det blevet til, hvilket svarer til en for hver gang han spiller 2,25 huller.

Neil nærmer sig europatouren for første gang, mens forfølgeren Joel Sjöholm prøver at finde tilbage dertil. Den 32-årige svensker spillede tre sæsoner blandt Europas bedste, men sent i 2013 blev han sendt tilbage på challengetouren. Siden er han ikke sluttet bedre end nummer 59 på Road to Oman, og i denne sæson har det seriøse angreb på toppen heller ikke materialiseret sig.

Endnu. For efter 66 slag lørdag nåede han til -18, hvilket giver en plads i førerbolden. Tredje mand deri bliver Chase Koepka (-17), som håber på at kopiere sin storebror, den nykårede US Open Champion. I 2012 tog Brooks Koepka hul på den professionelle karriere på challengetouren, og året efter spillede amerikaneren sig på europatouren via tre sejre. Siden har han etableret sig i verdenstoppen og er altså nu majorvinder.

Det ser ud til, at vinderen skal findes i førerbolden, for der er seks slag fra Neil ned til fjerdepladsen.

Link til stillingen.  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer