Flot afslutning gav Haastrup minimal økonomisk gevinst | Golf.dk
Mark Haastrup har endnu ikke misset et cut på challengetouren i 2018.

Foto: Getty Images

Flot afslutning gav Haastrup minimal økonomisk gevinst

13/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Set med danske øjne blev Open de Portugal noget nær en fiasko. Af de 10 rød-hvide spillere klarede kun Mark Haastrup cuttet, og efter en tredje runde i 82 slag fandt han sig selv på sidstepladsen.

På challengetouren, i en turnering med 200.000 euro i samlet præmiepulje, giver dét ikke meget at spille for. Selv med en fremragende finalerunde bliver pengene kun marginalt større, men Haastrup slog ikke autopiloten til. I stedet kæmpede han, og det resulterede i 18 flotte huller på Morgado Golf & Country Club.

Dagens første afvigelse fra par blev en bogey på hul seks, men derfra lavede den 34-årige sjællænder fire birdies for en runde i 69 slag.

Kun to spillere afleverede et lavere nummer søndag. Runden bragte Haastrup fra nummer 69 til 55 i +5. Det var hans fjerde turnering på challengetouren i år og hans fjerde klarede cut. På Road to Ras Al Khaimah er han nummer 49.

Haastrup fik 720 euro med fra Portugal, 240 mere end sidstepladsen. Den økonomiske gevinst er ikke noget at skrive hjem om, men søndagens runde kan bruges til at give selvtillid frem mod de kommende opgaver.

Med en samlet score i +6 sluttede Haastrup 13 slag fra vinderen Dimitrios Papadatos. Australieren matchede danskerens runde i -3, og det var nok til en sejr på to slag, da den førende duo, Stuart Manley og José-Filipe Lima, kun kunne klare runder i henholdsvis +5 og par.

Det er første gang i år, Papadatos spiller med på challengetouren, og med førstepræmien på 32.000 euro rykker han direkte ind på pengelistens niendeplads.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer