Flot 5. plads til Fredgaard ved EM | Golf.dk
19-årige Karen Fredgaard har efterhånden en del flotte resultater internationalt, men hun jagter stadig sin første sejr i de helt store turneringer.

Flot 5. plads til Fredgaard ved EM

27/07 - 2019 | Jakob Schmidt

Der var flere danske damer der lå godt til i feltet ved European Ladies' Amateur Championship i denne uge. Bedst endte Karen Fredgaard med kun 4 slag op til de førende.

På et tidspunkt lignede det også en podieplacering til Fredgaard, som har en 11. plads som bedste resultat ved samme turnering sidste år. To hurtige birdies på hul 3 og 4, var det startskud hun havde håbet på.

På de efterfølgende ti huller stod den på otte pars og to bogeys, men så kom forløsningen endnu engang med to birdies på 15. og 16. hul. Med to huller igen, var hun kun ét slag fra 3. pladsen.

Karen Fredgaard nåede dog aldrig at spille med om podieplaceringerne, da to ærgerlige bogeys på de to sidste huller gav hende en runde i par og drømmen om metal faldt til jorden. Fredgaard endte på den delt 5. plads med fem andre.

Sofie Kibsgaard Nielsen leverede også en god præstation igennem hele ugen med tre runder i 71 slag og en afsluttende runde i 73 slag. Det giver hende en delt 11. plads i en samlet score på -2.

Den bedste danske runde på sidstedagen stod Cecilie Finne-Ipsen for med en runde i 71 slag, hvilket bragte hende op på en delt 30. plads. Marie Lund-hansen og Anne Norman endte på en delt 37. plads i samlet +3.

Feltets yngste og den bedste efter 1. runde, Amalie Leth-Nissen, kunne ikke få spillet til at fungere, og en sidste runde med kun en birdie, tre bogeys og tre doublebogeys, gav hende en delt 50. plads i samlet +6.

I toppen af feltet blev det et sandt drama, da engelske Alice Hewson og finske Krista Junkkari skulle i omspil om sejren. De to skulle bruge hele fem huller til at få det afgjort, og det hele endte med guld til engelske Hewson i samlet -7.

Alice Hewson startede dagen 19 pladser fra det slutresultatet, men en tangering af Leth-Nissens fænomenale runde i 66 slag, var nok til at hun kunne tage guldet med hjem i hendes eget hjemland.

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer