Flere danskere har podiet inden for rækkevidde ved damernes EM | Golf.dk
Kun to spillere var bedre end Karen Fredgaard på tredje runde af EM i England. Hun er blot en af en række danskere med chancer for at hente metal lørdag.

Foto: Brian Rasmussen

Flere danskere har podiet inden for rækkevidde ved damernes EM

26/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Amalie Leth-Nissen har ikke været i stand til følge op på en fænomenal første runde, men feltets yngste deltager ved EM har stadig chancer for at hente metal, når meterskabet afgøres lørdag på Parkstone Golf Club i det sydlige England.

Efter 66 slag onsdag blev det til en 73'er, og fredag løb scoren op i 75 slag. Med to birdies på de første ni huller lagde det 14-årige stortalent sig på en delt førsteplads, men en bogey på 10. efterfulgt af en triplebogey sendte Leth-Nissen i frit fald i stillingen.

Dagens score bragte hendes total til -2, og det giver en delt 17. plads. I et tætpakket felt har Hjortespring-spilleren kun tre slag op til en delt andenplads, og med den førende spiller i -8 kan guldet heller ikke udelukkes – i hvert fald ikke hvis hun leverer en ny 66'er. 

Leth-Nissen er dog ikke længere det bedste danske bud på en medalje. Fredag rykkede Sofie Kibsgaard frem til niendepladsen med sin tredje 71'er i træk. I -3 deler hun placering med Karen Fredgaard, som gik banen fire under par.

De har to slag op til andenpladsen og fem til Skotlands Hannah Darling helt i toppen.

Cuttet faldt i +5. Det klarede seks ud af ni danske deltagere. Anne Norman rykkede frem til 20. pladsen i -1; Cecilie Finne-Ipsen er nummer 38 i +2; og Marie Lund-Hansen er nummer 45 i +3.

Link til stillingen     

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer